Parlant en Ausias March


Ausias March

L´entitat cultural Grup d´Accio Valencianista, convoca per a enguany (2011) el I Certamen Poetic Parlant en Ausias March. Tots els que amen la Llengua Valenciana poden participar i llegir els seus poemes el 3 de març, dia en que va faltar l´insigne poeta valencià Ausias March. El certamen tindra lloc a les 12 h. en la tomba d´Ausias March de la Catedral de Valéncia.

Per a mes informacio i consultar les bases del Certamen: http://www.gav-valencianistes.com/

Uiquipèdia, l´enciclopèdia lliure en Valencià, més de 6.000 artículs


L´enciclopèdia que qualsevol pot editar i ampliar, ha superat els sismil artículs en valencià. Este proyecte pretén fer una enciclopedia electrònica en valencià de contingut lliure i oberta a tots. Uiquipèdia té com a objectius crear una gran enciclopèdia lliure en valencià i contribuir a la difusió i al coneiximent de la cultura, la llengua i l´història valenciana a través d´Internet. Fon creada en decembre de 2007 i es l´única enciclopèdia lliure en valencià que existix en Internet.

Esta plana web sense cap dubte és un eixemple d´altruisme ya que la comunitat internauta està cada dia més conscient del seu poder difusor de coneiximent i cultura i té clar que l´esforç individual de cada u dels contribuïdors anirà en benefici de tota la comunitat.

Uiquipedia es l´enciclopèdia lliure en Llengua Valenciana.

Es la versió 100% nostra, 100% valenciana. Es molt fàcil...registra´t com a usuari i avant. Ajuda creant nous artículs, penjant biografies i informació que tingues guardada sense utilisar i vulgues compartir, etc... Escriu sobre lo que més t´abellixca.

Uiquipèdia.org molt pronte serà un manual de consulta indispensable per a tots i en Llengua Valenciana.

Tenim que colaborar tots en esta enciclopèdia, l´unica en Llengua Valenciana. 

http://www.uiquipedia.org

LLVS tanca la porta

Estimats socis, amics i usuaris de nostra web, tenim que donar-vos una mala noticia, segons l´ultim comunicat de la web Llengua Valenciana SI (Bolleti LLVS nº 73 de giner de 2011), la web i tots els subdominis tancaran les seues portes, despres de quasi 11 anys de treball, per motius personals del seu mantenedor, Joan Benet.

LLVS mantindra la web oberta durant un temps pero sense actualisacions. Els usuaris podran seguir consultant el seu archiu documental (articuls d´opinio, biografies de personages valencians, etc…), aixina com, amprar les utilitats en llengua valenciana (traductors, diccionari, flexio verbal, etc…).

Joan Benet, nos comenta:

"A totes le persones que en alguna ocasió han recolzat esta pàgina i a mi mateix, ¡Moltes gràcies! A totes les persones que en alguna ocasió s´han sentit identificades en esta pàgina, ¡Moltes gràcies! i inclús a totes les persones que m´han insultat i m´han dit del mal que he de morir, ¡Moltes gràcies! Puix ells en gran mida són els que feren que em sentira més orgullós de lo que estava fent, sabent que estava molt encertat en lo que estava fent. Pero deixar les activitats en LLVS i gran part de les activitats en Internet, no vol dir que abandone la lluita, puix ser valencià i valencianiste, no és un deure, no és un acte de fe, no és una imposició... és un sentiment que naix i viu en el cor i que sempre estarà viu en ell fins al dia que em muiga i pel que sempre lluitaré mentres que els meus ulls estiguen oberts.

Sempre lluitaré per Valéncia puix és la mare dels meus sentiments. I ara en una llàgrima en els ulls vos dic, que sempre estareu en el meu cor.

Un abraç molt blau. Llengua Valenciana, Patrimoni de l´Humanitat ".

Des d´esta associacio un abraç molt fort per a Joan Benet i tota la gent que com ell està lluitant per nostra Patria Valenciana.

http://www.llenguavalencianasi.com/ 

Articuls relacionats:

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=2776

http://www.cardonavives.com/artdocumentos.asp?id=3683

Nova conferencia en La Llar

El Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana junt a ARV nos informen que han organisat la següent conferencia:

El conferenciant, Joan Ignaci Culla i Hernández, baix el titul sugerent de "Joanot Martorell: cavaller i escritor de la nacio valenciana", nos acostarà a la vida i obra del gran noveliste valencià i abordarà la polemica, sempre present en qualsevol dels nostres classics, de la llengua en que redactà la seua universal novela Tirant Lo Blanch. Tambe fara una aproximacio a la societat i circumstancies que feren possible la primera novela moderna de cavalleries en el mon cristia.

L´intervencio s´estructurarà en quatre blocs: Biografia i aspectes sobre l´Edat Mija, l´obra, la llengua en que es redactà la novela i la falsaria teoria de que fon escrita a l´ampar de la cort del Princip de Viana.

Joan Ignaci Culla es responsable d´una empresa d´activitats socioculturals, pero es un home de cultura i destaca especialment com escritor, articuliste, conferenciant i investigador, a mes de ser un destacat valencianiste, que ha dedicat grans esforços a la difusio de la cultura valenciana, i a proporcionar-nos una obra magnifica d´investigacio i recopilacio sobre la llengua valenciana, la seua singularitat i els gran lliterats valencians: la Cronologia historica de la llengua valenciana.

Lloc, dia i hora: La Llar (Alfafar). Dimecres, 2 de febrer. 19,30 h.

Com arribar a La Llar des de Valencia ciutat:

- EMT-Valencia: Linia d´autobusos urbans, nº 27. Ix de Baro de Carcer (Av. de l´Oest), seguix per c/ Quevedo, Jesus, Giorgeta, Sant Vicent, La Torre i s’ha de parar en l´ultima parada, ya en Alfafar. Nomes hi ha que creuar la carretera (antiga Real de Madrit).
- AUVACA- Autobusos Valencia-Catarroja: Ix de la plaça d´Espanya (ciutat de Valencia), direccio Alfafar-Catarroja-Albal, i hi ha que solicitar parar en la primera parada d´Alfafar, La Llar està just al costat de la parada.
- Tren- RENFE. Des de Valencia, Estacio del Nort, i parar en Alfafar-Benetusser. La Llar està a 10 minuts caminant. 

Entrevista a Rafael Moya

Josep Lluis Torró, en el programa 24 Nit de Canal Nou, entrevista a D. Rafael Moya Jover que es llicenciat en Dret per l´Universitat de Barcelona i natural d´Alcoy. Es l´autor del llibre titulat “España se rompe por el este”, un treball d´investigacio ab notable documentacio, que posa en evidencia ab tot el respecte possible la falacia del nacionalisme catala i la seua pretensio imperialista sobre l´antic Regne de Valencia.

Font: Valencia Freedom http://www.valenciafreedom.com/web/index.php

Valencia Universitaria organisa un viage al Marroc

Des de Valencia Universitaria nos informen:

Com sabeu, ya està en marcha el viage a Marroc per a Falles organisat per Valencia Universitaria. Les condicions del viage, ruta, activitats, etc…, les podeu trobar en la primera plana de la nostra web.

En la finalitat de prevorer les necessitats llogistiques i ajustar preus necessitaria que m´expressareu el vostre interes per vindre.

El preu del viage es de 255 € per a membres de VU, de ARV i de la PJV i d´associacions valencianistes, de 275 € per a public en general. No obstant, seria possible conseguir encara mes una menuda reduccio del preu a membres si tenim temps suficient per a arreglar-ho, motiu pel qual necessite coneixer el vostre interes.

+ info:  http://www.valenciauniversitaria.org/

 

<<   <   6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |   >   >>
439 registres trobats

cites

Hay unanimidad en los autores valencianos de los siglos XIV, XV y XVI en llamar valenciana a su lengua
Simó Santonja

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: