L´ambigüitat com a norma

Per Maria Dolors Miralles Enrique

Estem assistint a un fenomen que es dona molt hui en dia, sobre tot en les actituts dels politics, i es l’ambigüitat.


Hamlet. Versio cinematografica
Foto:Monitor

Ya fa un temps que em va cridar l’atencio que alguns politics debatiren en convicció en els foros, idees concretes i després recolçaren justetament lo contrari en la seua actitut. O siga, aixina s´emporten tot l’ espectre d’opinio popular, i com a conseqüencia els poden votar tots els que pensen d’una forma, i també els contraris

Tot aixo aplega a la máxima expressió quan se trata d’un tema de máxima pressio política, com es la llengua valençiana i la seua defensa. La nostra LLENGUA VALENÇIANA es la moneda en que se té que pagar l’acontentament catala, per lo tant observem, per una banda, els que historicament i romanicament veuen la seua filiaçió com a filla del llatí en les seues influençies arabs i iberiques , pero també se dona el que té que tancar els ulls i menjar de les subvencions politiques, per lo que té que defendre una postura irracional com es que el valenciá derive del catala, que encara no existia quan els nostres classics tenien ya un Sigle d’Or.

El Partit Popular crea l’AVL; i el Patit Popular critica a l’AVL .¡En lo facil que seria suprimir eixa ambigua equivoca i malograda academia!

Pero politicament no poden fer -ho per que aixina som i no som tot a una, com dia Hamlet :SER O NO SER .

Pues no. En eixa ambigüitat podem ser i no ser; i axina seguir damunt del machet i arreplegar-ho tot encara que siga fent pallasades; i encara que se jugue en la dignitat i l’historia de tot un poble que val a monto mes que tots eixos sous junts .

cites

Y más ha concedido Dios a Valencia una lengua polida, dulce y muy linda, que con brevedad moderada exprime los secretos y profundos conceptos del alma, y despierta el ingenio a vivos primores, donde le resulta un muy esclarecido lustre.” “Esta lengua formaron de lo mejor que había en la lemosina y por lo que les faltaba recurrieron a las tres lenguas más excelentes de todas las del mundo según antes hemos probado. De la hebrea tomaron... De la griega... De la latina tomaron todos los otros vocablos para hacer que la lengua fuese muy copiosa y tuviese propio nombre a cada cosa por rara que fuese.
Rafael Martin de Viciana

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: