Activitats

Per Ferrando

Orde cronologic d’algunes activitats organisades o en participacio de l’Associacio Cardona Vives.

* 11-06. Despedirem el curs en la celebracio del XIII Sopar/Entrega de Premis Fadrins C.V. que resultà molt important sobretot pel nivell dels premiats i de les persones que nos acompanyaren.

* 18-09. Celebracio del II Aplec Valencianiste. En est any pujarem a l’emblematic pic de Penyagolosa, si be, abans d’aixo, tinguerem un primer contacte en Adzeneta per a una practica molt comuna en el Regne de Valencia: almorzar. Assistiren persones diverses en pla particular pero tambe algunes perteneixents a entitats culturals d’importancia com ARV, Plataforma Jovenil, Valencia Universitaria, Patronat de la RACV, Rat Penat, Rogle, Cardona Vives i pot ser em deixe alguna per lo que li demane disculpes.

* 01-10. Presentacio del cartell del 9 d´octubre en La Llar (Alfafar), organisat per Accio Regne de Valencia (ARV) per a promocionar el dia gran dels valencians i se titularà “La festa dels valencians” que sera usat per la Coordinadora a partir de la data anunciada.

* 08-10. El nostre President, Gonzalo Romero, en el programa local “Pueblo a Pueblo” (abans del programa de César Vidal ‘Es la Noche’), de 19 a 20 h., va ser entrevistat per per Paco Bellido i Joan Giner de EsRadio (92.5 FM Castello). Dita enrevista se desenrollà parlant, sobretot, de la Cardona Vives.

* 08-10. Asistencia de membres de la Cardona Vives a la celebracio del Te Deum, presidit per la Senyera de Lo Rat Penat, en el Monasteri de Sta. Maria d´El Puig, on la Regina dels Jocs Florals, acompanyada per la seua Cort d’Amor realisà una ofrena floral a la Mare de Deu d’El Puig, Patrona del Regne de Valéncia. A continuació, va tindre lloc el tradicional Sopar de Sant Donís en el Restaurant Huerto de Santa Maria. En el transcurs del sopar el President de Lo Rat Penat, Enric Esteve i Mollà, donà la tradicional crida del 9 d’Octubre. Com ya es costum, en el Sopar va tindre lloc el sorteig d´obres d´art i numerosos regals i les dones foren obsequiades en la tradicional Mocadorà.

* 24-10. Excursio a un dels llocs mes emblematics del Regne de Valencia: el Real Monasteri de Santa María de la Valldigna. Joya historica del patrimoni arquitectonic valencià, es un dels monuments religiosos de major interés historic-artistic de la provincia de Valencia. Está sent rehabilitat per la Generalitat Valenciana, havent-se transformat ya en un element cultural de primera magnitud.

* Com es normal en principi de curs, hem establit ya el corresponent calendari d’actes per a la temporada 2010-2011 que seran, si Deu vol, en les dates següents:

     Conferencies: 25-11-10; 27-01-11; 29-02-11; 28-04-11.
     Excursions: 24-10-10; 30-01-11; 10-04-11.
     Assamblea General: 13-01-11.
     Curset Cultura Valenciana: Els 4 divendres de maig.
     Entrega Premis Fadri-C.V. 03-06-11.

cites

Acaba la Biblia molt vera e catholica, treta de una biblia del noble mossen Berenguer Vives de Boil, cavaller, la qual fon trellada de aquella propia que fon arromançada, en lo monestir de Portacoeli, de llengua latina en la nostra valenciana.
Bonifaci Ferrer (1478)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: