Activitats

Per Ferrando

Orde cronologic d’algunes activitats organisades o en participacio de l’Associacio Cardona Vives.

* 11-06. Despedirem el curs en la celebracio del XIII Sopar/Entrega de Premis Fadrins C.V. que resultà molt important sobretot pel nivell dels premiats i de les persones que nos acompanyaren.

* 18-09. Celebracio del II Aplec Valencianiste. En est any pujarem a l’emblematic pic de Penyagolosa, si be, abans d’aixo, tinguerem un primer contacte en Adzeneta per a una practica molt comuna en el Regne de Valencia: almorzar. Assistiren persones diverses en pla particular pero tambe algunes perteneixents a entitats culturals d’importancia com ARV, Plataforma Jovenil, Valencia Universitaria, Patronat de la RACV, Rat Penat, Rogle, Cardona Vives i pot ser em deixe alguna per lo que li demane disculpes.

* 01-10. Presentacio del cartell del 9 d´octubre en La Llar (Alfafar), organisat per Accio Regne de Valencia (ARV) per a promocionar el dia gran dels valencians i se titularà “La festa dels valencians” que sera usat per la Coordinadora a partir de la data anunciada.

* 08-10. El nostre President, Gonzalo Romero, en el programa local “Pueblo a Pueblo” (abans del programa de César Vidal ‘Es la Noche’), de 19 a 20 h., va ser entrevistat per per Paco Bellido i Joan Giner de EsRadio (92.5 FM Castello). Dita enrevista se desenrollà parlant, sobretot, de la Cardona Vives.

* 08-10. Asistencia de membres de la Cardona Vives a la celebracio del Te Deum, presidit per la Senyera de Lo Rat Penat, en el Monasteri de Sta. Maria d´El Puig, on la Regina dels Jocs Florals, acompanyada per la seua Cort d’Amor realisà una ofrena floral a la Mare de Deu d’El Puig, Patrona del Regne de Valéncia. A continuació, va tindre lloc el tradicional Sopar de Sant Donís en el Restaurant Huerto de Santa Maria. En el transcurs del sopar el President de Lo Rat Penat, Enric Esteve i Mollà, donà la tradicional crida del 9 d’Octubre. Com ya es costum, en el Sopar va tindre lloc el sorteig d´obres d´art i numerosos regals i les dones foren obsequiades en la tradicional Mocadorà.

* 24-10. Excursio a un dels llocs mes emblematics del Regne de Valencia: el Real Monasteri de Santa María de la Valldigna. Joya historica del patrimoni arquitectonic valencià, es un dels monuments religiosos de major interés historic-artistic de la provincia de Valencia. Está sent rehabilitat per la Generalitat Valenciana, havent-se transformat ya en un element cultural de primera magnitud.

* Com es normal en principi de curs, hem establit ya el corresponent calendari d’actes per a la temporada 2010-2011 que seran, si Deu vol, en les dates següents:

     Conferencies: 25-11-10; 27-01-11; 29-02-11; 28-04-11.
     Excursions: 24-10-10; 30-01-11; 10-04-11.
     Assamblea General: 13-01-11.
     Curset Cultura Valenciana: Els 4 divendres de maig.
     Entrega Premis Fadri-C.V. 03-06-11.

cites

La llengua te vida propia independent, lliteratura propia i pot formar la seua historia d’evolució morfológica dende que s’emancipa de sa mare. El dialecte no pot tindre vida independent, ni molt menys lliteratura propia; per lo tant, rigause d’aquells que sostenen que el valenciá es un pur dialecte; eixos no han llegit nostres clássics del sigles XIV, XV, XV, i XVII.
Lluis Fullana i Mira (1916)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: