Comentaris

Per Redaccio

Durant la preparacio del present numero de Renou, s’ha convulsionat la prensa nacional pel atropellament del govern catala a l’immiscuir-se en el devindre del futur valencià. Est important fet, pensem ha fet brollar en el fondo dels nostres cors els sentiments mes nobles i identitaris que puguerem pensar. El poble s’està movilisant. Havem tingunt manifestacions en Madrit i en la propia Valencia d’una importancia definitiva de cara a les nostres reivindicacions. En la contraportada del present numero de Renou, oferim alguns aspectes grafics de la manifestacio del 27 N en Valencia i que ya s’haura convertit en un referent en la llarga historia del valencianisme.

Resaltem tambe l’articul d’un gran historiador, Antoni Atienza, (esperem siga el començament d’una serie) en motiu del centenari del poeta mes entranyable dels ultims temps per als castellonencs, Bernat Artola i Tomàs.

cites

La llengua te vida propia independent, lliteratura propia i pot formar la seua historia d’evolució morfológica dende que s’emancipa de sa mare. El dialecte no pot tindre vida independent, ni molt menys lliteratura propia; per lo tant, rigause d’aquells que sostenen que el valenciá es un pur dialecte; eixos no han llegit nostres clássics del sigles XIV, XV, XV, i XVII.
Lluis Fullana i Mira (1916)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: