Nacionalisme 1 – No nacionalisme 0

Per Joan Benet Rodriguez i Manzanares

     En este símil futbolístic que tots entendrem, podríem resumir la jugada PNV-Zapatero, de cara a aprovar els nous Presuposts Generals d´Espanya. Pero ara no vullc clavar-me en el fet de que Zapatero haja comprat els vots del PNV en una transferència de competències cap al País Vasc i un bon grapat de millons d´euros, o no, aixina com tampoc em vaig a clavar en que Zapatero haja pactat en el PNV i no en el PSE-EE liderat per Patxi López que està ara mateixa al cap del Govern Vasc. I promet que tampoc em vaig a clavar en les irregularitats en les que ha caigut Zapatero en esta negociació i en unes atres anteriors ad estes i en tots els sentits i aspectes.

     A soles vaig a clavar-me, ficar de manifest i fer força en el fet de que, com podem comprovar i hem pogut comprovar en moltíssimes ocasions a lo llarc de l´història de la democràcia actual espanyola, a soles les comunitats espanyoles que han tingut i tenen un partit Nacionaliste, Regionaliste, Foraliste o com vullgam nomenar-los, han conseguit guanys importants en els últims temps, i les dos comunitats que principalment han tingut un partit estable que ha agranat cap a casa des de sempre i en tots els sentits, han segut Catalunya i el País Vasc. ¡Aixina les ha anat de be i les seguix anat! Puix tradicionalment s´han endut els diners de totes les maneres possibles, han tingut infraestructures com per a ser l´enveja de la resta d´Espanya mentres unes atres comunitats no han tingut cap, o casi, tenen més competències transferides que la mija de les demés comunitats, a banda de que Catalunya es queda en la bojaca el IVA de les empreses que tenen la direcció fiscal en Catalunya i alguna coseta més que compondria una llista tan llarga que requeriria una dotzena de fulls a soles per a relatar-les.

     Després tenim una llista a la baixa en la que es relacionarien les demés comunitats espanyoles, i dins d´eixa llista evidentment, estaria la Comunitat Valenciana.

     Valéncia des de que pergué l´oportunitat d´agarrar bona força en el Govern Valencià en unes bones Conselleries ya fa un bon grapat d´anys, ha estat manada pels partits generalistes com el PP o el PSOE que han tingut un interés pels interessos de Valéncia també molt generals, ni de llunt tan particular i en tant d´ímpetu com ho fan els partits ´de la terra´, els partits que realment van a defendre lo nostre a capa i espasa com ho estan fent en unes atres comunitats.

     Com hem pogut comprovar per activa i per passiva, mentrimentres Valéncia no tinga un partit fort, naixcut en la terra i que defenga la nostra terra i els nostres interessos per damunt de tot, no jugarà en primera divisió. Nos fa falta un partit que agrane per a casa i estiga al costat dels valencians en tots els aspectes i en tots els sentits, i eixe partit ya està entre mosatros, li diuen Coalició Valenciana. ¡Dona-li una oportunitat!

cites

Y más ha concedido Dios a Valencia una lengua polida, dulce y muy linda, que con brevedad moderada exprime los secretos y profundos conceptos del alma, y despierta el ingenio a vivos primores, donde le resulta un muy esclarecido lustre.” “Esta lengua formaron de lo mejor que había en la lemosina y por lo que les faltaba recurrieron a las tres lenguas más excelentes de todas las del mundo según antes hemos probado. De la hebrea tomaron... De la griega... De la latina tomaron todos los otros vocablos para hacer que la lengua fuese muy copiosa y tuviese propio nombre a cada cosa por rara que fuese.
Rafael Martin de Viciana

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: