Correllengua: un Gremlin pandémic

Per María Teresa Puerto Ferre

L´esquerra-olímpica, (eixa del Pentatlón-barceloní), està afectada d´una malaltossa viriasis "lingüística" en greu proces de descomposicio. Massivament intoxicada pels estrategues de l´esperàntic I.E.C., (alquimistes del gremlin-la-nostra-llengua), nos passegen, insolents, el dogma flamíger de la saviduria panca. En realitat es tracta de deplegar pels dominis del Regne uns inconfessables complexos freudians: el de la seua inferioritat e ignorancia suprema, el del seu imperialisme desbocat i antidemocrátic.

El passat 29 de juny , en Lerida, va tindre lloc la posada en escena del XIIIer gremlin Correllengua que concloura el proxim 7 de novembre en Perpiñán en el mos de la “Franja de Ponent ARAGONESA”, ya espoliat i assimilat per “reial decret” de l´Imperi montillesco ....

Pero... no es tracta nomes d´una “promoció cultural” , sino que te un fort contingut reivindicatiu del concepte ´Pastïsssssssos Catalans´, que engloba des del sud de França fins a l´extrem mes septentrional d´Alacant, passant (ara també) per les comarques orientals d´Aragó i les “illes” Balears.

Tot este vast ”imperi catalanesch” queda resumit en la enganyifa ensenyada als xiquets: "de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó".... El gremlin Correllengua, porta incorporat el logotip del mapa imperialiste en que somien els independentistes catalans,i s´ha convertit en un sac d´activitats d´animació i oci, en el que s´enganya als xiquets per al foment i ús del “infame i infecte dialecte barceloni”, ara mutat en neocatalaní : i, tot, sense l´autorisació ni el coneixement expres dels pares: assunt greu. Els mateixos usages de l´escola stalin-hitleriana.

Quan algú del seu entorn utilise la perífrasis "la nostra llengua" per a NO mencionar a la sempre histórica LLENGUA VALENCIANA, tape´s el seu nas i mire cap a un atre costat en elevada superioritat: te un gremlin infectat al seu costat. I ­ cuidao! que mossega i, al mossegar, infecta pestilentment: esoterisme lingüísssstic panca. Vacune´s. Llija l´historia del Regne per a compensar .....

Els Laboratoris Barretina-carod-montillescos continuen elaborant massivament (intensive mass-production) gremlins infectats de l´argot dialectal "panocho-barceloní". I estos gèrmens, multiplicats clonicament en aules, claustres, patis, corredors, rectorats, vicerectorats, etc... escampen l´infeccio pel Regne... Parlem d´apoderament total.

El gremlin "CORRELLENGUA", imitacio blocquera de folklórica cursa panca, es la infeccio en la seua mes degradada virulencia agressiva. Els trilers del panochisme ligüístic ho contaminen tot. Tot lo mes sa i noble de la nostra joventut innocent i anestesiada. No es la seua culpa. L´infeccio es massa patologica. Estan inermes en mans dels nostres “mengeles” d´ultima generacio.... Les autoritats sanitari-lingüístiques callen. L´encorsetada i esclerotisada Conselleria Valenciana atorga. Els pares no reaccionen. La letal grip “A” no es res comparada en esta pandemia ... ¿Per a quan la vacuna?

cites

Y más ha concedido Dios a Valencia una lengua polida, dulce y muy linda, que con brevedad moderada exprime los secretos y profundos conceptos del alma, y despierta el ingenio a vivos primores, donde le resulta un muy esclarecido lustre.” “Esta lengua formaron de lo mejor que había en la lemosina y por lo que les faltaba recurrieron a las tres lenguas más excelentes de todas las del mundo según antes hemos probado. De la hebrea tomaron... De la griega... De la latina tomaron todos los otros vocablos para hacer que la lengua fuese muy copiosa y tuviese propio nombre a cada cosa por rara que fuese.
Rafael Martin de Viciana

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: