La Conselleria de Cultura i el Teatre Romà de Sagunt

Per Joan Benet Rodriguez i Manzanares

La Conselleria de Cultura, tenint com a consellera en cap a Trinidad Miró, solicita al ´Supremo´ la no eixecució de la sentència de tornar el teatre romà al seu estat natural, les ruïnes que són i que mai no havien de deixar de ser.

Per a sostindre la seua exposició i demanda recorre a argumentar-la en unes badoqueries tals que donen por.

A banda de que el ´Supremo´ haja sentenciat o no fer una cosa en trellat i raó, lo cert és que mai no es devia d´haver fet eixa reconstrucció que manà a pastar fanc una gran senya d´identitat del nostre poble valencià.

¿Qué opinaríem tot lo món si cobriren de rajoles, de taulells o de marbre, la Giralda, la Catedral de Santiago, el Escorial, les Ruïnes del jaciment de Millares, o... les piràmides Giza (Keops, kefren i Micerino), los Moais de l´illa de Pasqua o les ruïnes de la ciutat del Machu Picchu?

Segurament a qui proponguera estes burrades li dirien foll, pero qui feu la burrada de afonar baix marbre al Teatre Romà de Sagunt i a qui manà fer-lo, no s´ho diuen, al contrari, seguixen empenyorats en no tornar arrere la burrada a qualsevol preu.

Puix be, ahí tenim una atra senya d´identitat valenciana, amagada davall el poder polític actual.

cites

El Valencià te la seua mida i el seu sabor. La concissio del Valencià es veu quan es compara, text ab text, en atre idioma
Azorín

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: