Els valencianistes no estem per a celebracions

Per GAV

Articul 3.2 Les demes llengues espanyoles seràn tambe oficials en les respectives Comunitats Autonomes d’acort en son Estatuts.

Articul 3.3 La riquea de les diferents modalitats llingüistiques d’Espanya es un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i proteccio.

Artículo 4.2 Els Estatuts podran reconeixer banderes i ensenyes propies de les Comunitats Autonomes. Estes s’utilisaran junt a la bandera d’Espanya en els seus edificis publics i en actes oficials.

* L’Estatut d’Autonomia Valencià afirma que el Valencià es l’idioma propi dels valencians, sent recolzat per els articuls 3.2 i 3.3 de la Constitucio Espanyola.

L’Idioma Valencià esta sent despreciat, suplantat, ningunejat i perseguit tant pel Govern Espanyol (PSOE) com per l’autonomic valencià (PP), tot per a continuar introduint en nostre milenari Regne de Valencia l´invent idiomatic de Pompeu Fabra, el català.

* La Real Senyera està sent despreciada en molts llocs del Regne de Valencia, escoles, instituts, ambulatoris, cases de cultura… sense que la clase politica valenciana, fique fi a tal despreci a nostra ensenya mes preciada. En canvi, la marfega si que penja en molts ajuntaments valencians gracies als pancatalanistes governants, tot i gracies al beneplacit i acomplexament dels autonomenats politics valencianistes i d’un poble que cada volta desconeix mes sa historia o directament es meninfot.

En estos dies on s’està “celebrant” la Constitucio Espanyola, constitucio que tindria que ser defensada i acatada per tots sobre tot pels politics governants, es, per lo contrari, continuament despreciada i desoida per aquells que tindrien que fer gala de respecte ad allo que un dia – per mig d´un referendum- tots els valencians i espanyols votaren a favor.

Els valencianistes no estem per a celebracions, i manco el 6 de decembre, ya que lo exposat demostra una volta mes que nostres drets no estan defesos com ho redacta l’Estatut d’Autonomia i la Constitucio Espanyola.

Pero segur que nostres politics continuaran eixint any d’arrere any a fer-se la foto dient que la “Constitucio Espanyola fruix de bona salut”, a lo que contestem des del GAV que mes li val que la tinga i per molts anys, ya que se l’estan carregant entre uns i atres.

“Quan l’estafa es enorme ya pren un nom decent”

Ramon Perez de Ayala (1881-1962) Escritor i periodista espanyol.

cites

La lengua valenciana difiere bastante de la catalana para poder permitirse gramática y vocabulario propio si sus literatos quisieran construirselos, como lo han hecho los catalanes a la suya (...) En el caso Valencia-Cataluña, lo importante sería no la similitud, sino la diferencia de las lenguas y la conclusión sería, no la similitud sino la diferencia de los pueblos
Salvador de Madariaga

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: