El chicotet festival

Per GAV

Aixina es deuria de titular l’acontenyiment que hi haura en la ciutat de Vall d’Uxo este proxim fi de semana, 5, 6 i 7 d’octubre, pero no. L’Ajuntament de Vall d’Uxo i sa regidoria de joventut patrocina, subvenciona i organisa un festival cultural tacat de catalanisme. Este festival es realisarà per primera volta en la localitat anomenant-se “petit festival”, demostrant una vegada mes l’interes desmesurat que tenen per a catalanisar nostre milenari Idioma Valencià, en esta accio estan negant nostra forma regnicola de “chicotet” per la d’atre idioma, la condal catalana i afrancesada de “petit”. ¿I a quin partit catalaniste se li ad ocorregut tant desgraciat nomenament ad este festival?, encara que alguns increduls no s’ho creguen al PP, que ha obtingut despres de les ultimes eleccions municipals l’alcaldia de Vall d’Uxo i per si fora poc en majoria absoluta. Per activa o per pasiva este partit sempre deixa fer i desfer al catalanisme, pero en lo referent al valencianisme el veta, contradient les seues promesses electoralistes i per tant mentint.

Pero aci no acava nostra denuncia, lo mes repugnant es lo que nos queda per contar, i es que no tenen prou en canviar-nos nostre parlar, o identitat, o cultura, o sentiments, no, sino que fins i tot s’han atrevit a fer un “spot” podent ser vist per qui vullga en la seua pagina uep de www.petitfestival.com on apareix un grup musical dins d’un garaig i on se pot vore clarament la bandera independentista catalanista que utilisava Terra Lliure, recordant per a qui no sapia qui era Terra Lliure que es tractava d’un grup terroriste catalaniste que va atentar varies vegades dins del Regne de Valencia fent quantioses destrosses i amportant-se una vida per davant, pero que per lo manco era u d’ells.

El PP ya no s’amaga tant darrere de la Real Senyera, ixen de vegada en quant per a traicionar-mos als valencians, aixo si, per a que tots els voten diuen ser els mes valencianistes del mon mundial… pero una volta guanyades les eleccions fan i cada vegada mes a sovint catalanisme pur i dur.

El PP està canviant la societat valenciana en ajuda, recolzament i dines per part d’interesos aliens i en contra de nostra terra.

Una cosa es fer que te voten i atra molt diferent atendre i ajudar a qui t’ha votat.

Estan destruint tot allo per lo que nostres antepassats lluitaren i donaren sa vida.

Pero tot aço era d’esperar ya que en el GAV ya sabiem com treballa el PP, i sobretot el de Vall d’Uxo, este partit l’atra vegada que governà en la Vall va canviar l’historicament i documentat nom de Vall d’Uxo per l’invent catalanisador de la Vall d’Uixo, ni als comunistes que obtingueren l’alcaldia nomes entrar la democracia se’ls va ocorrer tal denigracio cap a la Vall. Pero es que lo que atres no s’atrevixen a fer (catalanisme) el PP ho fa.

“Ningu pot adoptar la politica com a profesio i seguir sent honrat”
Louis McHenry Howe (1871-1936) Politic estadounidenc.

cites

La trenta e dues es que aquesta terra ha lenguatge compost de diverses lengues que li son entorn, e de cascuna a retengut ço que millor li es, e ha lexats los pus durs e los pus mals sonants vocables dels altres, he ha presos los millors. E no res menys trobarets dins aquesta beneyta ciutat qui us pot ensenyar les principals lengues del mon. Axi com son lati, ebraych e morisch
Francesc Eiximenis

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: