Trobades d┤Escoles en ValenciÓ ┐Segur?

Per Xavi Raga

Enguany es conmemora que fa 25 anys comenšaren les Trobades d┤Escoles en ┤ValenciÓ┤, organisades per l┤entitat ┤Escola Valenciana┤, per a qui no conega a esta gent d┤Escola Valenciana, dirÚ que sˇn els que tenen subvencions del Govern de Catalunya, els que han denunciat a Alfonso Rus, els que porten a Camps cap avall en les seues manifestacions i els que volen impondre un model educatiu com el de Catalunya o Galicia, que diferŔncie als alumnes en funciˇ de que coneguen o no la llengua pr˛pia de la comunitat aut˛noma.

Pero, deixant a un costat la polÝtica que fan, Ús necessari parlar de lo que sˇn estes Trobades. S┤organisen desde les escoles, en la colaboraciˇ d┤Escola Valenciana i de l┤ajuntament del poble on es vaja a realisar.
El primer pas Ús la financiaciˇ, fan creure que les Trobades no tenen cap subvenciˇ i inciten als alumnes a comprar loteria per a la Trobada. Una vegada preparada la Trobada, replegats tots els diners (els de Catalunya, els dels ajuntaments valencians i els dels alumnes), en cada comarca del Regne de ValÚncia es produix una ┤Trobada┤ en la que diuen defendre el valenciÓ o com mÚs els agrada dir ad ells ┤la nostra llengua┤, fins acÝ tot normal, pero lo ben cert Ús que quan u assistix a estos actes pot comprovar que el valenciÓ eixe que tant diuen defendre, en realitat Ús el de Canal 9, eixa barreja entre catalÓ, valenciÓ i mallorquÝ que mos impon l┤AVL que ha creat el PP. I no acaba en aš˛... banderes quatribarrades, m˙sica de Raimon, d┤Al Tall, paraetes de llibres de Joan Fuster i l┤Associaciˇ d┤Editors del ┤paÝs valenciÓ┤...

Tot per a fer creure als chiquets i als j˛vens que defendre el valenciÓ Ús ser catalaniste. Tot per a adoctrinar des de ben menuts en el catalanisme. Una llÓstima, que els pares duguen als seus fills ad estos llocs, uns pares mÚs preocupats de que els seus fills aproben a final de curs, que de lo que els ensenyen.

I si algun pare o mare tÚ una miqueta d┤amor a la seua terra, els convide a que visiten el video de YouTube que se diu ┤Trobades no. ValenciÓ si┤. I jugent vostes mateixos.

íValencians, desperteu!

http://servicios.lasprovincias.es/tu-noticia/tu_noticia_ver/Trobades-dEscoles-Valencia-Segur/33098/1.htm

cites

Subsistix a Espanya no sols la diversitat de lleis sino tambe dĺ idiomes. Es parla encara en gallec, en bable, en vasc, en catala, en mallorqui i en ValenciÓ
Pi i Margall

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d┤Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: