cites

Las cualidades de la lengua valenciana son: su brevedad, la abundancia de monosílabos, la suavidad y la cantidad de palabras de origen árabe, griego y latino
Carlos Ros Hebrera

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya:

ENLLAÇOS

Planes personals

Chimo Lanuza    

Naixcut en Altea l´any 1957, pero criat en La Vila. Llicenciat en Filologia Hispànica per l´Universitat de Valéncia-Estudi General. És professor, igualment, de valencià per Lo Rat Penat. Acadèmic corresponent i ex-membre de la Secció de llengua i lliteratura valencianes de la R.A.C.V. Colaborador permanent de Lo Rat Penat.

Sempre relacionat en els ambients intelectuals valencianistes, conferenciant, articuliste, es dedicà inicialment a l´investigació de la llengua valenciana. En esta llínia és autor d´estudis i treballs de gramàtica, de sociollingüística, de rondallística... Pero no podem oblidar en Chimo Lanuza la seua producció lliterària (que li ha valgut diversos premis i reconeiximents) tant en poesia com en narrativa.


 
Teresafreedom    
Pagina web de la catedratica María Teresa Puerto Ferre, membre del Colectiu Lluis Fullana de Professors d´Universitat i Doctors de l´Universitat Politecnica de Valencia en defensa de l´historia, la cultura i la Llengua Valenciana.
 
Volem    
Blog d´Israel Agustén, que diu: Preferixc morir en peu, que viure agenollat. Be, aci escomença el meu blog, el meu raconet per a escriure els meus pensaments, opinions, locades i tot lo que m´abellixca i s´em passe pel cap quan siga. No se fins a on arribaré, ni tampoc tinc clar per a qu´em servirà. Pero sí tinc clar que vullc que prenga forma en la meua llengua materna, tan volguda, rica, tendra i dolça.
 
Argumentos teatrales    
Pagina web d´Antoni Ruiz Negre, membre de la ´Asociación Colegial de Escritores de España´, i de la ´Asociación de Autores de Teatro en Madrit´, en la qual eixerci distints carrecs directius de 1993 a 1998. Tambe es membre fundador de la ´Asociación Cultura, Sociedad y Progreso´. Creà la Taula Valenciana d´Autors Teatrals en 1990, presidint-la fins 1996, i pertany igualment a l´Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana.
 
Carles Vicent Bori i Escuriet    
Ací podeu saber un poc més de mi i la meua trayectòria artística-lliteraria. També podeu contactar en mi per a assunts lliteraris o conèixer de mes propet la meua obra, aixina com demanar-me obres de teatre, narracions o poesies.
 
Josep Esteve Rico Sogorb, escritor    
Joven escritor bilingüe en idiomas castellano y valenciano, de Elche-Elig, Valencia, Europa.
 
Rondalles de la meua terra    
Contes populars valencians de D. Josep Maria Guinot i Galàn, del seu llibre "Rondalles de la meua terra", Real Academia de Cultura Valenciana, serie literaria nº II, Valencia, 1995. 
 
Ricardo García Moya    *****

Ricardo GarcíaLos escritos de Ricardo García Moya sacan a la luz toda la manipulación lingüística e histórico-documental que el imperialismo expansionista pancatalán viene realizando desde hace ya muchas décadas al Idioma Valenciano y a otras señas de identidad propias del pueblo Valenciano.

Manipulación que no tiene otra finalidad más que la de, a través de la mentira, intentar confundir a la opinión pública para que crea que Valenciano y catalán son una misma cosa, e intentar incluir y subyugar al pueblo Valenciano dentro de unos ficticios e inventados "països catalans" (hoy "eurorregión"), que jamás han existido y de los que, obviamente, el histórico Reino de Valencia nunca ha formado parte.


 
<< Anterior   1 | 2 | 3
28 registres trobats