De carotes, maragalls i atra fauna variada

Per Josep Vicent Guinot

Des de ya fa molt de temps el nostre Regne de Valencia està sent acosat per l´imperialisme català en totes les seues formes, pero ultimament estem assistint a un canvi d´estrategia que no se si dir que pot ser, fins i tot, positiva per als interessos del valencianisme.

Si tradicionalment la tactica d´introduccio del catalanisme en el nostre Regne havia fet gala d´un "sibilinisme" relativament important, hui en dia i "gracies" al ¿Senyor? Carod (que no carota, encara que parega lo mateix) Rovira i al triumfo electoral de la seua ERC la cosa ha canviat absolutament.

M´explique. Habitualment assistiem a l´accio catalanisadora de coleges, instituts i universitats sense que ya practicament ningu, excepte un chicotet rogle de valencians, protestara. Habitualment podem vore i escoltar als locutors i presentadors de Canal 9 i Radio 9 parlar en un idioma catalaniste i ridicul sense que ya a practicament ningu, excepte al "grupet de blaveros de sempre" li molestara. Durant molts anys hem vist com el catalanisme s´introduia en tot, des de la Generalitat a les festes de Moros i Cristians, des dels Ajuntaments a tota clase d´associacions culturals o deportives, i tot aço, naturalment, sense que ya casi ningu protestara excepte, com sempre, "eixe grupuscul blavero que veu fantasmes a on no hi ha res", i tot perque el poble valencià ha estat durant molts anys adormit per les moltes mentires que li contaven els politics de turno, d´un partit o d´un atre, sedat per les subvencions per a la "normalitzacio de la llengua" (catalana, ¡clar!), i en molts casos casi resignat davant la quotidianitat del catalanisme i la proteccio de que gojava per part de les "altes instancies" administratives, socials, academiques i, (¡que no se m´oblide per favor!), "cientifiques".

Pero tot aço s´acabat de repent. Despres de les eleccions el mapa electoral va canviar completament i els catalanistas i independentistes de ERC recolzats en el seu pacte en el PSC de Maragall se van sentir en forces suficients com per a no amagar-se de res i dir les coses pel seu nom.

Aixina les coses l´ultim escandal que han protagonisat ha segut el chantage realisat al Govern de l´Estat per a que el valencià no se reconega com a Llengua en el Parlament Europeu. L´historia, pas a pas i molt resumida, es la següent:

1.- El Govern Espanyol presentà en el Parlament Europeu traduccio de la Constitucio Europea en els idiomes oficials de l´Estat Espanyol, o siga, ademes d´en castella, en valencià, catala, gallec i euskera.

2.- Els catalanistes, fent gala del seu imperialisme habitual, li exigixen a Zapatero (conegut com ZP) que rectifique, i que retire la traduccio en valencià, o de lo contrari li retiraran els vots que ZP necesita per a aprovar els Pressuposts del 2005.

3.- ZP rectifica i decidix que el valencià, a partir d´ara, ya no sera un idioma en Europa.

I ara analisem als protagonistes de l´historia:

1.- C. Rovira (la C. es de Carod, i no de Carota, torne a repetir-ho per si algu continua pensant-ho): Catalaniste, imperialiste i independentiste que a pesar d´aixo demana que des del Govern de Madrit li arreglen els despilfarros economics de la sanitat catalana i moltes atres ventages economiques (¡vamos, lo de sempre, a chupar del bote!), que diu que tots som catalans perque formem part dels Països Catalans, pero que, aixo si, no nos vol donar ni una goteta de aigua de l´Ebre, i que se reunix en representants d´ETA per a pactar que no posen bombes en Catalunya i en este cas es referix nomes a lo que tots entenem com Catalunya, mentres que a la resta dels "germans catalans dels PPCC"… ¡que mos donen pel sac! (en perdo, pero es una expressio molt valenciana i en valencià no hi ha res que sone malament).

Ultimament, segons diuen els diferents mijos de comunicacio, han aparegut uns conters en Suïsa diuen que al seu nom, pareix que estan investigant el tema i se parla inclus de que si hi havia conexions en ETA… encara que es cert que tot aço està per demostrar, pero en fi, siga com siga…¡un figura de cuidado el tal C… Rovira!.

2.- Pasqual Maragall: Socialiste, catalaniste i com no podia se d´atra manera, imperialiste i independentiste. Com des del seu partit li ho consentixen tot puix ¡hala!, a demanar tot lo que demanen els seus companys de govern en la Generalitat Catalana. Aixo si, que se sapia este no ha tingut cap tipo de reunio ni de contacte en la banda terrorista ETA. Bueno, algo es algo. Mes val aixo que una "patà als c…"(vale vale esta vegada no dic res).

3.- Zapatero: Conegut com ZP es el ninot de falla de la pelicula (i no ho dic per la careta que te). Fa lo que faja falta en tal de que li donen els vots que li fan falta. Ara se tractava de dir que el valencià no existix, puix se diu i no passa res. ¡Vamos, lo que se diu un President en personalitat, carácter i les idees clares!.

En totes estes "perles" la veritat es que el futur del valencià està molt negre, pero la part positiva (almenys eixe es el meu punt de vista) es que gracies a totes estes coses el poble valencià està reaccionant, i pareix que desperta i es dona conter de com son les coses. Aixina les coses, les histories d´imperialisme catala i de somnis expansionistes que ells diuen Països Catalans ya no son els "fantasmes del passat" que nomes veien els blaveros, sino que es una realitat que ha tornat al dia a dia de la gent.

Per tant, cal confiar en el poble valencià i en la seua capacitat de resistencia,en la seua capacitat de decissio a l´hora de triar als seus dirigents i en la seua capacitat de demanar explicacions als que ara actuen aixina i als que durant molt de temps, han consentit que el catalanisme estiguera en coleges, instituts i universitats. Eixos no son atres que el PSPV, que va començar en tot aço en la LLei d´Us i Ensenyament del valencià que va fer Ciprià Ciscar, i que continua en la mateixa politica cultural catalanista, i el PP, que en els anys que du en majoria absoluta en la Generalitat Valenciana no nomes no ha fet res per llevar el catala i als catalanistes del sistema educatiu valencià, sino que ha creat, pactant en el PSPV, la catalanista AVL, ¡i ara se les donen de valencianistes!.

El temps posarà a cada u en el seu lloc, i ad estos els te reservat un lloc molt clar: per a uns el dels fascistes imperialistes, i per als atres el dels traidors a la seua patria. ¡No se quin es pijor!.

cites

El Valencià te la seua mida i el seu sabor. La concissio del Valencià es veu quan es compara, text ab text, en atre idioma
Azorín

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: