Remeis casolans. Remeis de m´agüela

Per Carmen Luís Ordiñaga

1) PER A LES ALMORRANES

Es bullen durant 10 minuts, en un litro i mig d´aigua, 100 grams de fulles de mora d´albarzer, s´afig quant l´aigua està freda, en el bidet a mitan d´aigua i es fan banys, assentat durant 15 o 30 minuts.

2) PER A LES ANGINES

Es couen 12 figues ben cuites, es colen i s´afig un poc de mel i suc de mija llima, es mescla tot ben batut i despres es beu abans de gitar-se.

3) PER ALS DOLORS MUSCULARS

Barrejar 250 ml. d´oli d´armela i 25 ml. d´oli d´espigol. En crema es fan friccions en la zona endolorida, notant-se un gran consol.

4) PER AL CABELL

Un broll de vinagre de poma en l´ultim rento del cabell dona lluentor al mateix, desembolica el monyo i prevenix el contagi de polls.

5) PER A L´HIPERTENSIO

En un got mesclar un parell de fulles de jolivert martafallades i el suc d´una llima. Es pren en deju i es de gran ajuda per a nivellar la tensio.

6) PER A L´ACNE

Apliquem una pasta feta en bicarbonat mesclada en vinagre de sidra de poma, durant 10 minuts i despres rentem la zona en aigua fresca.

7) PER A LA GINGIVITIS

Glopejar pel mati i per la nit en aigua i una cullereta de vinagre de poma.

cites

La lengua valenciana difiere bastante de la catalana para poder permitirse gramática y vocabulario propio si sus literatos quisieran construirselos, como lo han hecho los catalanes a la suya (...) En el caso Valencia-Cataluña, lo importante sería no la similitud, sino la diferencia de las lenguas y la conclusión sería, no la similitud sino la diferencia de los pueblos
Salvador de Madariaga

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: