Vicent Martín-Villalba i Medina

Per Redaccio

En l´anterior numero de Renou ferem referencia al falliment de Vicent que, desgraciadament, nos ha deixat este passat mes d´octubre.

Era directiu de l´associacio cultural Cardona i Vives de Castello i membre des de sa fundacio. Tambe era membre del Grup d´Accio Valencianista (GAV) i del Circul Cultural Aparisi i Guijarro.

Ell era mes que companyer i amic, home bo i molt volgut per tots mosatros. Eixemple d´idealisme practic. La seua lluita era de defensa convençuda del valencianisme en les armes del coneiximent. Gran llector de nostra historia.

Home sabut, era un llibre obert, gran coneixedor de l´historia i costums castellonenques i valencianes. Amant de tot lo valencià, gran lluitador i persona valenta en la defensa de les senyes d´identitat valencianes. Tenia sempre en ment proyectes per a donar a coneixer a la gent tot allo que desgraciadament hui en dia no ensenyen en les escoles sobre l´historia valenciana.

Membre de la Confraria de la Mare de Deu de Lledo, participà activament en la Romeria de les Canyes, representant a la part laica del clero en les nostres Festes de la Magdalena. Colaborador de nostra revista Renou. L´any 2006 se li concedi la Creu de Cavaller Confrare per l´Insigne Capitul de l´Almoina de Sant Jordi dels Cavallers del Centenar de la Ploma.

Amic Vicent, descansa en pau, i des del cel segur que seguiras donant totes les explicacions i comentaris sobre nostra cultura i l´amor al nostre poble.

cites

"perque yo, a manament de vostra senyoria, ho he tret de lati, en nostra vulgada lengua materna valenciana aixi com he pogut, jatssessia que altres l´hagen tret en lengua cathalana".
En el prolec de la seua traduccio del "Valeri Maxim"
Antoni Canals (1352-1419)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: