Vicent Martín-Villalba i Medina

Per Redaccio

En l´anterior numero de Renou ferem referencia al falliment de Vicent que, desgraciadament, nos ha deixat este passat mes d´octubre.

Era directiu de l´associacio cultural Cardona i Vives de Castello i membre des de sa fundacio. Tambe era membre del Grup d´Accio Valencianista (GAV) i del Circul Cultural Aparisi i Guijarro.

Ell era mes que companyer i amic, home bo i molt volgut per tots mosatros. Eixemple d´idealisme practic. La seua lluita era de defensa convençuda del valencianisme en les armes del coneiximent. Gran llector de nostra historia.

Home sabut, era un llibre obert, gran coneixedor de l´historia i costums castellonenques i valencianes. Amant de tot lo valencià, gran lluitador i persona valenta en la defensa de les senyes d´identitat valencianes. Tenia sempre en ment proyectes per a donar a coneixer a la gent tot allo que desgraciadament hui en dia no ensenyen en les escoles sobre l´historia valenciana.

Membre de la Confraria de la Mare de Deu de Lledo, participà activament en la Romeria de les Canyes, representant a la part laica del clero en les nostres Festes de la Magdalena. Colaborador de nostra revista Renou. L´any 2006 se li concedi la Creu de Cavaller Confrare per l´Insigne Capitul de l´Almoina de Sant Jordi dels Cavallers del Centenar de la Ploma.

Amic Vicent, descansa en pau, i des del cel segur que seguiras donant totes les explicacions i comentaris sobre nostra cultura i l´amor al nostre poble.

cites

Es la lengua valenciana la primera lengua romance literaria de Europa, de cuyos clásicos no sólo aprendieron catalanes sino incluso castellanos
Menéndez Pidal

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: