Comentaris

Per Ferrando

Dins de la maquina imparable del temps se nos ha passat l’estiu com un rellamp i, tal vegada per aixo, nos ha deixat una bona mostra en forma de unes plogudes que, per alguns llocs, no se recordaven de tan grans i persistents. Ahí tenim a Burriana, Vilarreal, Moncofa, Almassora i el mateix Castello en grans inundacions conseqüencia de les referides plogudes.

Llamentem des del sentiment de la Cardona Vives la defuncio de persones que han tigut que vore en la nostra entitat. Es el cas de Pere Vernia, president de la nostra associacio des de l’any 1989 a 1994 (vore en fulla interior una semblança biografica). Extenem el condol pel deces d´Agusti Franch que en 2008 va ser guardonat en el premi a la Millor Obra Lliteraria en els Premis Fadri-Cardona Vives. Ultimament nos arriba la noticia de la mort d’un atre soci de C.V., Ricart Palomero que ultimament se va incorporar en molta ilusio a les nostres files. Deu els tinga en conter la bona llavor feta.

Volem destacar com acte important, l’organisat per la nostra associacio, en colaboracio del Rogle Constanti Llombart. Nos referim al “I Aplec Valencianiste al Tossal del Rei de Fredes (Castello-Regne de Valencia)”. Donava goig vore a una quarentena de persones pujar al pic del Tossal del Rei, on se junten els termens de Castello, Tarragona i Teruel, o siga, Aragó, Catalunya i Valencia, en l’ilusio de prendre part d’una jornada purament valencianista on, a pesar del mal orage, se va tindre oportunitat de parlar dels nostres problemes i de conviure en persones que sense apenes coneixer-se’n s’obriren en manifestacio espontanea de confraternitat.

cites

La llengua te vida propia independent, lliteratura propia i pot formar la seua historia d’evolució morfológica dende que s’emancipa de sa mare. El dialecte no pot tindre vida independent, ni molt menys lliteratura propia; per lo tant, rigause d’aquells que sostenen que el valenciá es un pur dialecte; eixos no han llegit nostres clássics del sigles XIV, XV, XV, i XVII.
Lluis Fullana i Mira (1916)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: