Comentaris

Per Redaccio

En el mon valencianiste, les persones que s’incorporen no criden l’atencio. Es massa pronte; encara no han desenrollat lo que porten dins que pot ser d’incalculable valor: llavor nova. En canvi, quan se nos va algun conegut, el solem plorar amargament. Ultimament han segut uns quanta. Fem mencio especial al nostre “Pare Guinot” i de Paco Obrer. En este Renou hi ha articuls que els recorden entranyablement.

El Consell de Redaccio de Renou i la Junta Directiva de la Cardona Vives, volem expressar el nostre condol per l’irreparable perdua del president, fundador, impulsor, guia, pare, nort, eixemple, germa, ànima, bonhome, lluitador, incorruptible…, castellonenc i valencià. Les paraules sempre se queden curtes quan se tracta de glossar el recort d’una persona de gran valia i humiltat que donà tot lo que tenia en defensa d’uns valors que ell considerà sagrats i que alguns no ho van saber reconeixer.

Volem en el present numero de la revista Renou, destacar l’importancia de l’acte d’entrega dels premis “Fadri-Cardona Vives” 2005. En pagines interiors podras recabar informacio d’alguns detalls de l’acontenyiment, important sobretot pel nivell dels premiats i realçat, sense duotes, per la presencia d’un public volcat en l’admiracio d’uns personages que marquen la pauta en el devindre social i cultural del nostre Regne de Valencia.

cites

La llengua te vida propia independent, lliteratura propia i pot formar la seua historia d’evolució morfológica dende que s’emancipa de sa mare. El dialecte no pot tindre vida independent, ni molt menys lliteratura propia; per lo tant, rigause d’aquells que sostenen que el valenciá es un pur dialecte; eixos no han llegit nostres clássics del sigles XIV, XV, XV, i XVII.
Lluis Fullana i Mira (1916)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: