Activitats de la Cardona Vives

Per Ferrando

Relacio d’activitats fetes durant els ultims mesos:

10.12.2004. Assistencia de membres de la Cardona Vives a la Gala Homenage a la Llengua Valenciana, en el Palau de l’Exposicio de Valencia. Actuaren com a ponents, destacats valencianistes, entre els quals se trobaven els castellonencs Lleopolt Peñarroja (el seu discurs, per la seua importancia, els transcribim en el present Renou) i Mª Dolores Miralles, la nostra vicepresidenta, que glossava la trayectoria valencianista del nostre president honorific, Josep Mª Guinot.

14.12.2004. Intervencio en TV Castello a carrec de Domingo Gimeno i Juli Moreno, socis de la Cardona Vives, d’Andreu Tintorer, director de Lletraferit, en un programa del conegut “Josety”, parlant sobre la problematica valencianista.

11.1.2005. Assistencia de membres de la Cardona Vives als Jocs Florals de Lo Rat Penat, en el Teatre Principal de Valencia.

18.1.2005. Comunicat de prensa de la Cardona Vives mostrant l’adhesio al juriste Wenley Palacios, per les critiques rebudes de la major part de la prensa escrita de Castello, pel discurs que va pronunciar com a Mantenedor en la proclamacio de Na Violant d’Hongria 2005, el dia 15 de giner i en el que condenava l’actuacio catalanista, falsejant fets historics i pretenent absorbir a la nostra Comunitat creant uns quimerics “països catalans”.

25.1.2005. Intervencio en Planavisio TV de Gonzalo Romero, el nostre president, junt a José R. Calpe i Joan Garí.

27.1.2005. Conferencia en el Cassino Antic de Castello. Conferenciant, Josep Climent Barber, que va parlar sobre “Els Sants Vicente i la Musica Valenciana”.

11.2.2005. Complix 98 anys el nostre president honorific En Josep Mª Guinot. Festeta en l’intimitat de sa casa.

12.2.2005. Assistencia de membres de la Cardona Vives al funeral del benvollgut, Josep Costa.

14.2.2005. Assistencia a la reunio de la Coordinadora d’Entitats Culturals del Regne de Valencia, celebrada en la seu de la RACV, on se va donar l’aprovacio del Manifest per a la dissolucio de la AVL.

15.2.2005. Intervencio en TV de Castello de Gonzalo Romero i Domingo Gimeno front a dos catalanistes (Sigfrido i l’exfutboliste Joan Batiste Planelles, que no va acodir), en un debat sobre la Llengua Valenciana, actuant com a moderador “Josety”.

17.2.2005. Posta en servici de la pagina web de la Cardona Vives.

19.2.2005. La Cardona Vives, pancarta en ma, acodix a la concentracio de la plaça de la Mare de Deu, en Valencia, demanant la dissolucio de la AVL.

24.2.2005. Conferencia en el Cassino Antic. Conferenciant, Carles Recio Alfaro, titul de la conferencia: “El gran erro de la Generalitat Valenciana”. El solo estava totalment ple, si be va estar la conferencia, el coloqui no tingué cap desperdici.

cites

Pero es el caso que Valencia no quiere ser otra cosa que Valencia. Su lengua, la valenciana, difiere lo bastante de la catalana para poder permitirse gramática y vocabulario propios
Salvador de Madariaga

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: