Activitats de la Cardona Vives

Per Ferrando

Relacio d’activitats fetes en els ultims mesos per nostra associacio

•     1 d’agost 2004, festa anual en Penyagolosa i participacio de membres de la Cardona Vives en la provesso portant la peanya de la Mare de Deu del Lledó per les afores de l’ermita de Sant Joan.

•     21 de setembre 2004, intervencio en Televisio de Castello, a carrec de Joan Sancho, Manolo Gimeno i Juli Moreno, en un programa del conegut “Josety” parlant sobre les diferencies entre el valencià i el catala.

•     29 de setembre 2004, conferencia oferida per D. Joan Garcia Sentandreu, en la notaria de “Arias-Frías-Serrano”, de la plaça Cardona Vives de Castello.

•     1 d’octubre 2004, assistencia al sopar que Lo Rat Penat, en El Puig, va oferir en commemoracio de Sant Donis i preludi del dia de la Patria Valenciana.

•     9 d’octubre 2004, en Valencia, actes oficials, baixada de la Real Senyera des del balco de l’Ajuntament.

•     15 d’octubre 2004, viage a Madrit, membres de la Cardona Vives en la manifestacio de Madrit en defensa dels interessos valencians.

•     28 d’octubre 2004, conferencia en el Cassino Antic de Castello, oferida per Pedro Asín Bernal, delegat provincial de l’Institut Valencià d’Atencio als Minusvalits, escritor i periodiste, sobre la vida del cardenal Tarancón i en la colaboracio del pintor Joan Ripollés.

•     21 de novembre 2004, excursio a Valencia, visita al Museu del Patriarca. Dinar en el Monasteri del Sant Espirit de Gilet.

•     24 de novembre 2004, intervencio en Localia TV, tertulians: Gonzalo Romero, en representacio de la Cardona Vives, Carlos Murria, per el PP, Juli Domingo, per el PSOE, Cardona per EU i un representant del Bloc.

•     26 de novembre 2004, assistencia al sopar de l’Associacio d’Escritors en Llengua Valenciana.

•     27 de novembre 2004, manifestacio en Valencia a favor de la Llengua Valenciana i en contra de les ingerencias dels politics catalans en nostra Comunitat. La Cardona Vives, en grup numeros, va portar una pancarta identificativa del nom i procedencia. Varem ser aplaudits en varies ocasions, motiu de satisfaccio a l’apreciar el reconeiximent que s’otorga a la cohesio entre els components del Regne de Valencia.

•     30 de novembre 2004, assamblea general ordinaria de nostra associacio, a la mateixa hora, intervencio en TV de Castello de Carles Recio, José Manuel Ricart i Gonzalo Romero.

cites

La llengua te vida propia independent, lliteratura propia i pot formar la seua historia d’evolució morfológica dende que s’emancipa de sa mare. El dialecte no pot tindre vida independent, ni molt menys lliteratura propia; per lo tant, rigause d’aquells que sostenen que el valenciá es un pur dialecte; eixos no han llegit nostres clássics del sigles XIV, XV, XV, i XVII.
Lluis Fullana i Mira (1916)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: