Activitats de la Cardona Vives

Per Ferrando

Despres del periodo normalment considerat com vacacional, hem mampres la marcha normal de principi de nou curs que exposem a continuacio.

En juliol, el dia 5, assistírem a l’homenage al pare Fullana que va tindre lloc en els Vivers de Valencia, on se li oferi un centre floral en una corona de llorer. Despres, en el Palau de la Musica, s’organisà una taula redona en la que varen intervindre, entre atres, Juli Moreno, Toni Fontelles, Benjami Agulló, Rafael Orellano i Gil Barberà, actuant de moderador Ricart Pla.

En agost, tradicional excursio a Artana. Convidat d’excepcio: D. Josep Mª Guinot. En sa casa se montà la primera Junta Ordinaria de la Cardona Vives del present curs. Mes tart, una paella en l’ermitori de Sta. Cristina.

Assistírem a l’inauguracio de l’exposicio de “La Real Senyera” que, en motiu del 9 d’octubre, Dia de la Patria Valenciana, va tindre lloc en el Palau de la Real Academia de Cultura Valenciana, el dia 2 d’octubre.

El 3 d’octubre, assistírem al Te Deum i sopar de Sant Donis que, com ve sent tradicional, organisa Lo Rat Penat en el Monasteri de Sta. Maria d’El Puig en commemoracio del Dia de la Patria Valenciana. Les dones van ser obsequiades en la tradicional “Mocadorà” i tots participàrem d’un variat i abellidor sorteig de diversos objectes. Les castelloneres Lidón i Carmen varen ser les primeres agraciades. Tal vegada la sort va voler recompensar el seu treball per la venta de loteria de la Cardona als presents, que se va acabar enseguida, gracies a la seua diligencia i a que la Cardona Vives te bon predicament en l’opinio valencianista. Tancà l’acte l’Himne Regional.

El 24 d’octubre, conferencia en la sala de proyeccions del Cassino Antic de Castello, a carrec de Santiago Pérez Rubio, en emissio de magnifiques diapositivas i baix el titul de “Nova Zelanda. Les nostres antipodes”.

Per a estos proxims mesos tenim previst:

•     2 de novembre, excursio a Valencia a l’Oceanografic.
•     14 de novembre, Assamblea General de la Cardona Vives, en la sala de conferencies de l’edifici “Hucha” de Bancaixa de Castello.
•     26, 27 i 28 de novembre, assistencia al II Congres de la Llengua Valenciana, que tindra lloc en el Palau de Congressos de Valencia. El President d’Honor es el nostre benvollgut D. Josep Mª Guinot i Galàn, i les entitats organisadores, el Patronat Historic Artistic d’Elig (Alacant), l’Associacio Cardona i Vives (Castello) i l’Institut d’Estudis Valencians (Valencia).
•     12 de decembre, tenim prevista la celebracio d’atra conferencia que ya anunciem pel seu interes i importancia. Es tracta de l’historiador D. Antoni Atienza que parlarà sobre “Les arrels templaries de l’Orde de Montesa”.

cites

El padre Fullana fue un auténtico Quijote que se lo jugó todo por su dama la lengua valenciana
B. Rubert Candau (Las Provincias, 14.11.1971)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: