Activitats de la Cardona Vives

Per Ferrando

El 27 d’abril, forem convidats (la Cardona Vives) a participar en un debat en “Televisio de Castello” sobre la Llengua Valenciana, dins del programa “L’Opinio”. El titul ya era ofensiu: “Valenciano, Catalán o… ¿catalán a secas?”. Els participants foren: Vicent Marzà, professor de valencià; Lluis Bertomeu Meseguer, catedratic de l’Universitat Jaume I, membre del IIFV i membre de la AVLl; José Angeles Castelló, doctor en filosofia i lletres per l’Universitat de Valencia, professor d’Estudis Hispanics de l’Universitat de Florida; Gonzalo Romero, president de la Cardona Vives i advocat. Els dos primers feren una exposicio soporifera, incongruent, evasiva: pareixien dos venedors de “El Corte Inglés” tractant de vendre algo que no tenien; en cap moment van entrar en la materia que es tractava. La seua consigna era clara: consumir el major temps possible en tal d’evitar que parlaren els atres que sí que entraren en materia. Tant José Angeles com Gonzalo Romero, cada vegada que parlaven, els eixia la rao per tots els costats. I es que quan u posseix la veritat, té una força terrible. Despres, va cridar molta gent manifestant lo be que eixa nit se defenguere la personalitat de la Llengua Valenciana i els arguments torpes i inadequats dels catalanistes.

El 8 de maig, organisat pel Grupo de Dones Valencianes, va tindre lloc en la sala “Joaquín Rodrigo”, del Palau de la Musica de Valencia, el XXI concurs de Declamacio Infantil en Llengua Valenciana. La seua Presidenta, Teresa Moya Ferrer i la Junta Directiva de dita entitat, decidiren entregar una placa commemorativa a l’Associacio Cardona Vives de Castello i a l’Associacio Amics de la RACV de Valencia pere la seua contribucio a la defensa de la cultura valenciana.

Durant el mes de maig passat i, com ya va sent costum, se va dur a terme un Curset de Cultura Valenciana. Conduit pel bon professor, gran valencianiste i millor persona, Juli Moreno, se celebrà en gran atencio pels assistents que quedaren complaguts pel seu desenroll.

El 28 de maig, en la notaria “Arias/Frías/Serrano/Notarios”, va tindre lloc un acte en el que se va presentar el llibre “A proposit del vent” de D. Josep Lluïs Garcia Ferrada i el llibre “La Balma, cami del cel” de D. Gonzalo Romero i la conferencia “Justicia i futur en el Païs Basc”, sent el conferenciant l’Ilustrissim Sr. D. Alejandro Torán Muñoz, Fiscal del Tribunal Superior de Justicia del Païs Basc. Actuà de presentadora la notaria Dª Lourdes Frías. L’acte tingué molta acceptacio i fon seguit per molta gent.

El 17 de juny, membres de la Cardona Vives assistirem a l’acte d’entrega del Premi Llealtat 2004, en els salons de l’Hotel Astoria Palace i que enguany va recaure en D. Joan Gil Barberà a qui li ratifiquem la nostra enhorabona, ya donada personalment en el mateix acte.

El 25 de juny, en el recinte del “Ortega Playa” del Grau de Castello, se celebrà l’entrega dels “Premis Fadri-Cardona Vives 2004” que, en la seua VII edicio, distinguiren als següents personages:

•     Premi “Associacio Cardona Vives”, a D. Gonzalo Romero Casaña.
•     Premi “Prensa independent”, a D. Juan Lozoya Albacar.
•     Premi “Vinatea”, a D. Sergio García Fernández.
•     Premi “Llibertat d’expressio”, a D. Miguel Ramón Izquierdo.
•     Premi “Josep Mª Guinot a les Lletres Valencianes”, a D. Leopolt Peñarroja Torrejón.

La velada va transcorrer en total normalitat, dins d’un marc valencianiste en intervencions molt interessants per part dels premiats. El public assistent va seguir l’acte en molta atencio, aprovant lo manifestat pels oradors en calorosos aplaudiments i, enguany, molt atents a la sort que podria deparar-los la fortuna en eixir agraciats en el sorteig de diversos objectes que va tindre lloc al final de la nit, gracies a l’ajuda desinteressada d’empresaris i particulars que feren donacio de diversos regals per a enaltir i donar mes alicient a l’acte. Des d’aci, els donem les gracies a tots ells.

Relacio d’entitats i particulars que han contribuit a la donacio de regals per al sorteig de la nit d’entrega dels “Premis Fadri-Cardona Vives 2004”

Almacenes Monfort
Champion
Dª Consuelo Delago
Futur Hogar
Joyería Moher
Perfumería Fayos
Porcelanes Lladró
Regalos Babiloni
Regalos Prades
Regalos Regio
Sala Exposiciones Braulio
Sala Exposiciones De Renzi
Sala Exposiciones Galería Real

Per Ferrando

cites

Subsistix a Espanya no sols la diversitat de lleis sino tambe d’ idiomes. Es parla encara en gallec, en bable, en vasc, en catala, en mallorqui i en Valencià
Pi i Margall

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: