Pintura valenciana: Albert Guallart Ramos

ALBERT GUALLART

Albert Guallart Ramos naix en Castello, en 1936. Tant ell com els seus germans, Rafael i Ferran van dependre de son pare, Rafael Guallart Carpi, prestigios ceramiste que havia begut de l’art ceramic d’Alcora, Ribesalbes i Onda.

Pronte va destacar Albert en l’art de la ceramica en el seu taller familiar del carrer “Núñez de Arce”, en el centre de l’antic Castello. Degut a les excelents condicions artistiques que manifestà, va estudiar Belles Arts en l’Escola de Sant Carles de Valencia, on va tindre com a mestre a Joan Batiste Porcar i obtingué el premi Roig en els anys 1957 i 1958. Tragué el titul de professor, impartint classes en el Colege Universitari de Castello, en l’Escola de Belles Arts i Artesania, en l’Universitat a Distancia i en l’Institut “Francisco Ribalta” de Castello.

Casat en Margarita Sanfeliu, te dos filles, Flaminia i Patricia. Ha expost varies vegades en Valencia, Alacant i Castello, obtenint valiosos premis. La seua extensíssima obra està escampà per tot lo Regne de Valencia, principalment en Castello. Està en possessio de la Creu de Sant Hermenegilt i condecoracions de l’Associacio de Veïns de Rafalafena, Casa de Murcia, Moros i Cristians de Caudete, etc...

El 20 de febrer de 2008, l’Associacio Castellonenca “Gregal” li va otorgar el Premi Nacional a les Virtuts Humanes. El 3 de decembre i en el palau de la Diputacio, se li va rendir un gran homenage en assistencia de membres de tota la societat castellonenca.

cites

La valenciana, graciosa lengua, con quien sólo la portuguesa puede competir en ser dulce y agradable.
Miguel de Cervantes

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: