Pintura valenciana: Albert Guallart Ramos

ALBERT GUALLART

Albert Guallart Ramos naix en Castello, en 1936. Tant ell com els seus germans, Rafael i Ferran van dependre de son pare, Rafael Guallart Carpi, prestigios ceramiste que havia begut de l’art ceramic d’Alcora, Ribesalbes i Onda.

Pronte va destacar Albert en l’art de la ceramica en el seu taller familiar del carrer “Núñez de Arce”, en el centre de l’antic Castello. Degut a les excelents condicions artistiques que manifestà, va estudiar Belles Arts en l’Escola de Sant Carles de Valencia, on va tindre com a mestre a Joan Batiste Porcar i obtingué el premi Roig en els anys 1957 i 1958. Tragué el titul de professor, impartint classes en el Colege Universitari de Castello, en l’Escola de Belles Arts i Artesania, en l’Universitat a Distancia i en l’Institut “Francisco Ribalta” de Castello.

Casat en Margarita Sanfeliu, te dos filles, Flaminia i Patricia. Ha expost varies vegades en Valencia, Alacant i Castello, obtenint valiosos premis. La seua extensíssima obra està escampà per tot lo Regne de Valencia, principalment en Castello. Està en possessio de la Creu de Sant Hermenegilt i condecoracions de l’Associacio de Veïns de Rafalafena, Casa de Murcia, Moros i Cristians de Caudete, etc...

El 20 de febrer de 2008, l’Associacio Castellonenca “Gregal” li va otorgar el Premi Nacional a les Virtuts Humanes. El 3 de decembre i en el palau de la Diputacio, se li va rendir un gran homenage en assistencia de membres de tota la societat castellonenca.

cites

La trenta e dues es que aquesta terra ha lenguatge compost de diverses lengues que li son entorn, e de cascuna a retengut ço que millor li es, e ha lexats los pus durs e los pus mals sonants vocables dels altres, he ha presos los millors. E no res menys trobarets dins aquesta beneyta ciutat qui us pot ensenyar les principals lengues del mon. Axi com son lati, ebraych e morisch
Francesc Eiximenis

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: