El President de lo Rat Penat demana la dimissio de Francisco Rubio

Per Lo Rat Penat

Davant les greus i aberratans propostes per a la modificació de la Constitució Espanyola fetes pel President del Consell d’Estat, Francisco Rubio, en les que es declara partidari d’incloure el terme “comunidades nacionales” per a afavorir els interessos expansionistes i imperialistes dels catalans cap al Regne de Valéncia, el President de Lo Rat Penat ha demanat la seua immediata destitució per l’afrenta que supon per als interessos nacionals dels valencians, i el greu atac –per vindre d’una institució de l’Estat- a la llibertat i l’autonomia de la Comunitat Valenciana reconeguda en el seu Estatut d’Autonomia i en l’actual Constitució Espanyola.

Per al President de la centenària institució cultural, les paraules de Fco. Rubio, responen a una tàctica orquestada des del radicalisme del nacionalisme separatiste que té en les seues mans al govern de tota Espanya.

Esteve, davant d’estes delirants afirmacions demana l’unió de tot el poble valencià i l’insta no sols a estar alerta, sino a respondre des de tots els àmbits de la societat valenciana: culturals, polítics, socials, econòmics i empresarials,…  en accions contundents contra totes estes provocacions i insults que estem patint els valencians.

cites

Y más ha concedido Dios a Valencia una lengua polida, dulce y muy linda, que con brevedad moderada exprime los secretos y profundos conceptos del alma, y despierta el ingenio a vivos primores, donde le resulta un muy esclarecido lustre.” “Esta lengua formaron de lo mejor que había en la lemosina y por lo que les faltaba recurrieron a las tres lenguas más excelentes de todas las del mundo según antes hemos probado. De la hebrea tomaron... De la griega... De la latina tomaron todos los otros vocablos para hacer que la lengua fuese muy copiosa y tuviese propio nombre a cada cosa por rara que fuese.
Rafael Martin de Viciana

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: