¡Yo no tinc por!

Per Raül Cerdá Pelechá

Ha arribat el moment, i yo, poc a poc, li he anat plantant cara a la por, ya no tinc por. Si tots volem, podrem, yo vullc i vullc confiar que tu, que vosatres tambe voleu.

Hui ixc al carrer, ixc en el cap ben alt, me dona igual estar a soles, me dona igual que sigam quatre… ¡he estat tan sol!, que lo facil haguera segut donar el pas com atres van fer, com continuen fent i apostar pel cavall guanyador, pero aixo, haguera segut perdre´m fins el respecte, i yo, soc alguna cosa mes.

No soc un simple numero, ni un simple afiliat de base, ni un simple empleat colocat en alguna empresa per a que calle, ni un simple Diputat, per a fruir d´una deshonrada pensio, ni un simple Senador, que pert el respecte a la seua llengua per a no perdre la seua butaca… Yo no soc aço, ¡yo valc mes!

La vida politica actualment es aço, i yo no vullc, aço es un ensomi, un fals invent, que nomes podra existir per moments res mes, seguiran els complexos i els acomplexats dels nostres politics, eixos que tenen por de vore mes alla de les seues butaques i … ¡hi ha que despertar!

I al despertar, vorem que esta terra te un atre color, una atra forma de ser, d´actuar… que molts no tenim complexos, que lluitem sense pors, sense haver de donar explicacions a atres territoris, nomes a nosatres mateixos.

Poc a poc ya no tinc por, puc caminar pel carrer, sense por de res, ben despert, en l´única meta que la gent desperte i l´un darrere de l´atre sigam mes, arribant a despertar ad esta societat, que viu en un ensomi, que nos fa mal. ¡Yo no tinc por! ¿I TU?

* President Nacional de Jovens Nacionalistes d´Unió Valenciana

cites

El padre Fullana fue un auténtico Quijote que se lo jugó todo por su dama la lengua valenciana
B. Rubert Candau (Las Provincias, 14.11.1971)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: