El Mercat de la Taronja de Castello

Per Xavier Gimeno Alonso

Des de l´any passat l´ajuntament de Castello junt als llauradors de nostra ciutat, està celebrant, tots els dumenges pel mati de 9 a 14 h., mentres n´hi haja taronges, el Mercat de la Taronja, en la plaça Fadrell de Castello.

Una excelent iniciativa de l´ajuntament per al recolzament de l´economia local i la venda dels nostres productes.

Està tenint tant d´exit que el passat dumenge, 14 de novembre, es creà un atre mercat de la taronja en la plaça Pintor Porcar en unes quantes paraetes mes; l´anterior dumenge s´instalaren en la plaça Fadrell 25 llocs de venda i es vengueren mes de 7.500 quilos de clementines. Tambe es pensa obrir un atre en el Grau de Castello. Esta iniciativa es pot exportar ad atres poblacions de Castello, aixina com valdre com a atractiu turistic ad aquells turistes que nos visiten.

Ademes de tot aixo, tinc que dir que el cartell de la campanya que diu: “Mercat de la Taronja de Castelló. El Mercat de la nostra terra. Disfruta del sabor de la taronja acabada d´arreplegar de l´arbre”, està escrit en perfecte valencià. ¡Enhorabona!

Castello, novembre de 2010.

cites

La trenta e dues es que aquesta terra ha lenguatge compost de diverses lengues que li son entorn, e de cascuna a retengut ço que millor li es, e ha lexats los pus durs e los pus mals sonants vocables dels altres, he ha presos los millors. E no res menys trobarets dins aquesta beneyta ciutat qui us pot ensenyar les principals lengues del mon. Axi com son lati, ebraych e morisch
Francesc Eiximenis

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
Salvem la Magdalena
junts front a la AVL
Valencia universitaria
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
GAV
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: