La manipulació de l´història

Per Baltasar Bueno

Jaume I era un pinta, anava a la seua, a la conquista del poder, com els politics de sempre i de hui en dia.

Passava de tot. I era un regalet. A un Bisbe li tallà la llengua i a un atre el tancà, perque no entraven en els seus plans. Lo del Regne Moro de Valencia per a ell va ser un passeig militar. Pactava i contractava, se juntava i renyia, als enemics els feia amics o al revés, quan li interessava.

Jaume I no tingué mes remei que fer el numeret per ací, perque l´Iglesia li ho impossà com a penitència d´haver tancat a l´electe Bisbe de Saragossa, per tal de que no el consagraren Bisbe i pogueren fer-ho, aixó si, en un amic d´ell, per tal de controlar el poder eclesiàstic.

Lo que commemorem en el 9 d´Octubre sí que va ser una gran desfeta, la majoria dels valencians (araps, pero valencians) tingueren que exiliar-se a la força, a espentes, deixant-se ací terres i bens, per a que s´assentaren gents d´atres terres en les nostres aprofitant-se del seu treball i la seua suor.

Fonamentalment vingueren gents de les terres d´Aragó, primer, i de les Balears, després, catalans ne foren pocs, al contrari de totes les mentires que nos venen contant els manipuladors “universitaris” de l´història, que continúen mentint. Falsejaven la veritat ans els del PSOE –regnant Albiñana i Lerma- i falsegen després els del PP– Zaplana i Camps- dins de la dinàmica del papagayo, mentira histórica que ve repetint-se any darrer any.

Els valencians solem assistir complaguts a totes les mentires que els politics nos volen contar. Se ho cregam tot d´ells, a pesar de lo garrulos que son, quan de lo unic que saben es de forrar-se, d´arreglarse els saquets, uns i atres, com ya se feia en temps de Jaume I.

Els politics de dreta o esquerra van a lo que van, ni tenen vergonya, ni la coneixen. Ells mateixa prediquen que la vergonya no servix per a res. I trauen el sac i fan calaix i al poble puix que s´en fota. Se fan rics a la carrera, per lo general, sent els seus unics mérits pegar quatre cartells i fer de palmeros en els mitins en arribar eleccions.

Per a governar una ciutat, una comunitat, una nació no passen cap oposició, ni cap examen psicológic, no els se demana estudis, experiencia ni res. I aixina ix lo que ix i fan lo que fan, inclús monten bandes dedicades a robar diners públics -¿crimen organizado?- que s´han fet famoses com es el cas del caso Matesa, Filesa, Brugal, Liceu o Gurtel.

En temps del PSOE se robà a sacaes, ministres, directors generals i fins el director general de la Guardia Civil, Luís Roldán, que ya es robar. Els d´ara tampoc se tallen un duro, i ara ya ho están veent, baix el paraigües marca Denominació d´Orige “El Bigotes”, padri de la banda de latin-mediterranean King Gurtel. Els catalanistes en Barcelona han fet un bon forat en el cas Liceu.

Mentritant el poble fotut i arrimat al marge, en quatre millons de parats, mig milló d´ells en la Comunitat Valenciana, “los lunes al sol”, aguantant, soportant, i tragant. I per a que no se moga, ni moleste, el tenen anestesiat.

Al nostre, este 9 d´Octubre, com sempre nos anestesiaràn ab castells de focs artificials i concursos de paellesi cavalcates,-l´ultima, la de la ploguda, costà 600.000 euros-.

La novetat este any de que el PP es més valencianiste que ningú –aixó es lo que vol fer creure-. Es que nos perdonen la vida i deixaràn a la gent que se retrate en l´Ajuntament junt a la Real Senyera, n´hi ha que vore com alvançem, com cada vegada mes se refinen.

Es lo unic que saben fer, en conter de parar-los els peus als catalanistes allà on están desfent la nostra llengua i cultura valencianes, ajudats, consentits, animats i desplegats ab diners publics, fent la seua marcheta de catalanisació en escoles, coleges, conselleries, AVL, diputacions, ajuntaments, generalitats, manipulant, falsejant, mentint i enredrant sobre l´historia i la llengua del poble valencià.

Pa, circ i més mentires es lo que anem a vore este 9 d´Octubre, un aprofitament de la Real Senyera per part del PP, del PSOE, de la AVL i personal amamantat en el pesebre dels diners públics oficials.

Serà una utilisació en prou casos indeguda de la Real Senyera com descaradament està fent de forma constant i permanent el PP, Paquito Gurtel Camps de capdavanter,i de cort d´honor Rus i toda la seua cuadrilla, que solen traure-la a relluir quan l´aigua va per la darrera taula en els casos Gurtel i pronte en el Brugal.

¿Quan Camps va a declarar als Tribunals, al Palau de Justicia, en el cas Gurtel, per qué no se veuen les banderes del PP en el carrer, en mans dels fanàtics que acudixen a fer de palmeros intentant animar-lo?

¿Per qué no se veuen les banderes de les gavines, del PP, en mans dels manifestants que va a animar a Paquito Gurtel Camps qui està no imputat, sino imputadissim, en el cas Gurtel?

¿Perqué a soles se veuen banderes de la Real Senyera en eixos moments tan vergonyosos per als valencians i per a la Patria Valenciana, si el PP de valencianisme te lo que li dura una campanya electoral?

El 9 d´octubre, una vegada més, per desgracia, molts polítics i partits van a intentar traure tallà de la Senyera, fer-se la foto electoral, per a fer-ho creure, per a enganyar, per a després tancar-la en l´armari, fins l´any que vé, o, no m´extranyaria, el dia que jugen a Paquito Gurtel Camps.

Per cert, ¿el PP no s´inventá, en temps de Zaplana, que cada any es faria un gran homenage a la Real Senyera en alguna part del nostre Regne? On està eixe gran homenage, del qual el primer es feu a Carcaixent.

cites

Pero es el caso que Valencia no quiere ser otra cosa que Valencia. Su lengua, la valenciana, difiere lo bastante de la catalana para poder permitirse gramática y vocabulario propios
Salvador de Madariaga

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: