Resenya biografica d┤Emili Miedes i Bisbal

Per Emili Miedes i Bisbal

Naix en Albalat de la Ribera.

Filolec romaniste, estudiÓ Filosofia i Lletres en l┤Universitat de Valencia, Estudi General de Navarra. En l┤estranger realisÓ estudis en Alemania, Austria, Franša, Rumania i Su´ssa. CursÓ estudis de Magisteri. EstÓ diplomat en Llengua d┤Oc i sa dialectologia. Es professor de Llengua Valenciana per Lo Rat Penat. EstudiÓ Filosofia en el Colege dels PP. Carmelites Descalšos i iniciÓ la Teologia en Su´ssa.

Fon profesor durant dos anys en la Vall de Tavernes. En Enguera estigue al front d┤una Escola Parroquial. Fon tres anys professor i director dels Cursos de Llengua Valenciana del G.A.V. ľ Valencia ciutat i pobles -. Conferenciant ľ 5 dies ľ en el Curs intensiu de Llengua i Cultura Valencianes (Borriana, del 5 al 10 d┤agost de 1991).

Es poliglota. En Su´ssa formÓ part d┤un grup de traductors. Te varies obres publicades. Fon ponent en el I Congres de Llengua Valenciana, en Elig ľ 1985 -; i tambe en el I Congres de Filologia Balear, en Mallorca, 1993. Ha publicat articuls en diferents periodics i revistes.

Ľ     Treta de la publicacio ô┐Ampar o Empar, Amparar o Emparar, Desamparats o Desemparats? El Catala, una variant mes de l┤Occita. ┐Esco/n o Escany? d┤Emili Miedes i Bisbal. Coleccio Miscelanea Romanica n║ 2. Editorial L┤Oronella. Valencia, 1996.

cites

El padre Fullana fue un autÚntico Quijote que se lo jugˇ todo por su dama la lengua valenciana
B. Rubert Candau (Las Provincias, 14.11.1971)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d┤Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: