Resenya biografica d´Emili Miedes i Bisbal

Per Emili Miedes i Bisbal

Naix en Albalat de la Ribera.

Filolec romaniste, estudià Filosofia i Lletres en l´Universitat de Valencia, Estudi General de Navarra. En l´estranger realisà estudis en Alemania, Austria, França, Rumania i Suïssa. Cursà estudis de Magisteri. Està diplomat en Llengua d´Oc i sa dialectologia. Es professor de Llengua Valenciana per Lo Rat Penat. Estudià Filosofia en el Colege dels PP. Carmelites Descalços i inicià la Teologia en Suïssa.

Fon profesor durant dos anys en la Vall de Tavernes. En Enguera estigue al front d´una Escola Parroquial. Fon tres anys professor i director dels Cursos de Llengua Valenciana del G.A.V. – Valencia ciutat i pobles -. Conferenciant – 5 dies – en el Curs intensiu de Llengua i Cultura Valencianes (Borriana, del 5 al 10 d´agost de 1991).

Es poliglota. En Suïssa formà part d´un grup de traductors. Te varies obres publicades. Fon ponent en el I Congres de Llengua Valenciana, en Elig – 1985 -; i tambe en el I Congres de Filologia Balear, en Mallorca, 1993. Ha publicat articuls en diferents periodics i revistes.

•     Treta de la publicacio “¿Ampar o Empar, Amparar o Emparar, Desamparats o Desemparats? El Catala, una variant mes de l´Occita. ¿Esco/n o Escany? d´Emili Miedes i Bisbal. Coleccio Miscelanea Romanica nº 2. Editorial L´Oronella. Valencia, 1996.

cites

Acaba la Biblia molt vera e catholica, treta de una biblia del noble mossen Berenguer Vives de Boil, cavaller, la qual fon trellada de aquella propia que fon arromançada, en lo monestir de Portacoeli, de llengua latina en la nostra valenciana.
Bonifaci Ferrer (1478)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
Salvem la Magdalena
junts front a la AVL
Valencia universitaria
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
GAV
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: