El "valencià" de l´Administracio

Per Assoc. Cult. Cardona i Vives

Transcrivim en resum, algunes “perles catalanes” extractades d’un comunicat del Centre Municipal de Cultura de Castello. Com solem fer, subrallem la “perla” i fiquem la traduccio de la paraula en Llengua Valenciana, en negreta.

VII JORNADES DE CULTURA POPULAR A (EN) CASTELLÓ. LA MÚSICA POPULAR. CENTRE MUNICIPAL DE CULTURA. 26, 27 i 28 DE NOVEMBRE DE 2004

Estimat amic/amiga:

Tal com fem des de fa sis anys, enguany preparem la VII edició de les Jornades de Cultura Popular a (en) Castelló, sota (baix) el títol (titul) de MÚSICA POPULAR, circumscrit a l’àmbit de la ciutat i comarques.

Contem amb (ab o en) alguns ponents que ens han facilitat ja (ya) el títol (titul)… de Rotllo (Rollo) i Canya,… ponències o d’altres (d’atres)…, convidar-te a este esdeveniment (acontenyiment), i, per altra (atra) banda, agrairem molt la teua presència i la comunicació que vulges (vullgues) fer. Les jornades es celebraran els dies 26, 27 i 28 del pròxim novembre (divendres, dissabte, diumenge (dumenge)).

Dins d’uns dies, rebràs el fullet d’impremta (d’imprenta), però, mentestant (mentrestant o mentrimentres),…

T’adjuntem un extracte de les normes que regeixen (regixen) en l’elaboració de les comunicacions i una bulleta (fulleta) d’inscripció…

T’agrairíem la teua resposta com més prompte (pronte) millor, és a dir, abans del 17 de novembre.

Una abraçada (Un abraç).

Henri Bouché – Director de les Jornades
Intitut Municipal d’etnografia i cultura popular.

Atre eixemple de les paraules catalanes que nos imposa l’administracio. Al seu costat hem posat les nostres valencianes. Si foren usades, el grau d’acceptacio en la gent seria molt major. L’actual ortografia oficial en Valencià produix un rebuig natural per no sentir-se nostra.

* Articul de denuncia, publicat en nostra revista Renou nº 50 de novembre de 2004.

cites

Y más ha concedido Dios a Valencia una lengua polida, dulce y muy linda, que con brevedad moderada exprime los secretos y profundos conceptos del alma, y despierta el ingenio a vivos primores, donde le resulta un muy esclarecido lustre.” “Esta lengua formaron de lo mejor que había en la lemosina y por lo que les faltaba recurrieron a las tres lenguas más excelentes de todas las del mundo según antes hemos probado. De la hebrea tomaron... De la griega... De la latina tomaron todos los otros vocablos para hacer que la lengua fuese muy copiosa y tuviese propio nombre a cada cosa por rara que fuese.
Rafael Martin de Viciana

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: