Escrit d´adhesio enviat a Coalicio Valenciana

Per Assoc. Cult. Cardona i Vives

Davant la noticia apareguda en la web de El Palleter y la posterior comunicacio de la mateixa a les entitats culturals valencianistes, referent a la proposta que vol presentar Coalicio Valenciana per mig del seu president D. Joan García Sentandreu, per a que es reconega a la Llengua Valenciana com a Patrimoni Immaterial de l’Humanitat, dient lo següent:

Juan García Sentandreu acabó manifestando que Coalicio Valenciana "va a proponer formalmente a las instituciones valencianas, nacionales e internacionales que la Lengua Valenciana, primer idioma neolatino con el primer Siglo de Oro de las lenguas hispánicas, sea declarada Patrimonio Inmaterial de la Humanidad para salvarlo de los ataques del imperialismo lingüístico perpetrado por el nacionalismo catalán y para que sea, como el Tribunal de las Aguas, motivo de mayor orgullo como aportación patrimonial exclusiva del pueblo valenciano".

L’associacio cultural Cardona i Vives de Castello, segons l’acort aprovat en l’ultima junta directiva celebrada el passat dilluns 19 d’octubre de 2009, s’adherix a l’iniciativa de Coalicio Valenciana encapçalada pel seu president D. Joan García Sentandreu.

La Junta Directiva
Castello de la Plana, a 20 d’octubre de 2009.

cites

La trenta e dues es que aquesta terra ha lenguatge compost de diverses lengues que li son entorn, e de cascuna a retengut ço que millor li es, e ha lexats los pus durs e los pus mals sonants vocables dels altres, he ha presos los millors. E no res menys trobarets dins aquesta beneyta ciutat qui us pot ensenyar les principals lengues del mon. Axi com son lati, ebraych e morisch
Francesc Eiximenis

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: