Comunicat de Lo Rat Penat

Per Lo Rat Penat

1.     L’Associacio Cultural “Lo Rat Penat”, entitat fundada en 1878 i declarada d’Utilitat Publica manifesta la seua mes profunda preocupacio davant la composicio de la AVLL, ya que entenem que eixa composicio no garantisa la personalitat propia i autoctona de la llengua valenciana, reconeguda en el nostre Estatut d’Autonomia i en l’articul 3 de la llei de creacio de l’AVLL, ni reflectix el sentir majoritari del Poble Valencià. Lo Rat Penat no admetra mai l’unitat de la llengua valenciana en la catalana.

2.     Lo Rat Penat vol fer sabedor al Poble Valencià de que, sent la mes antiga institucio cultural valenciana i potser la que mes ha fet per l’ensenyança, recuperacio, promocio i difusio de la llengua valenciana, no ha participat, no ha segut consultada ni se li ha demanat opinio en cap moment en el proces de seleccio dels components de la citada AVLL.

3.     Lo Rat Penat reafirma i expressa la seua adhesio a la Real Academia de Cultura Valenciana a la que considera acreditada cientificament per a ser el referent normatiu de la llengua valenciana.

4.     Lo Rat Penat denuncia novament l’injusticia i discriminacio que supon que es continue sense tornar la validea oficial als tituls de Llengua Valenciana de Lo Rat Penat.

5.     Lo Rat Penat vol fer igualment publica la seua ferma voluntat de seguir en la llinea d’estricte valencianisme i de continuar la llabor d’ensenyança, promocio i difusio de la llengua valenciana i encorajar ad eixo milers de valencians que ara es troben confosos i desconcertats a continuar treballant des de l’unio de tot el mon valencianiste en la defensa de la llengua valenciana, igual que Lo Rat Penat continuarà – des del diales i la tolerancia, des de la seua independencia politica i ideologica i sense renunciar a res de la que nos fa ser i sentir-nos valencians – en el seu mestrage i quefer cultural.

6.     Lo Rat Penat rebuja i lamenta les actuacions de certes persones i colectius que per mig de l’insult expressen el seu sentir ya que en el seu comportament no sols es desacrediten ells si no tambe desacrediten a tot el moviment valencianiste que es majoritariament dialogant, tolerant i respectuos en totes les formes de pensar.

La Junta de Govern de Lo Rat Penat
Valencia, juliol de 2001.

•     Publicat en nostra revista Renou nº 41 de novembre de 2001.

cites

La lengua valenciana difiere bastante de la catalana para poder permitirse gramática y vocabulario propio si sus literatos quisieran construirselos, como lo han hecho los catalanes a la suya (...) En el caso Valencia-Cataluña, lo importante sería no la similitud, sino la diferencia de las lenguas y la conclusión sería, no la similitud sino la diferencia de los pueblos
Salvador de Madariaga

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: