Sense veu valenciana en Madrit

Per Baltasar Bueno

He seguit minut a minut el Debat de l´estat de la Nació per la televisió i me ha conmogut vore com els nacionalistas catalans i vascs han tingut oportunitat de reivindicar, reclamar i demanar per als seus pobles tot lo que els ha paregut.

M´ha impresionat que les curtes intervencions dels nacionalistes han sigut sempre per a exposar els problemes directes dels seus pobles. Han tingut veu en Madrid. ¿I han escoltat alguna veu valenciana en el Debat, algú que exigira per a Valencia lo que nos mereixem? No, evidentment no.

No tenim veu en Madrid, ni en el Congrés, ni en el Senat. El PP s´ha dedicat sempre a comprar, alquilar i a anestesiar el valencianisme per a que no prosperara ningun partit polític valencianista i s´ha aprofitat dels sinverguenses, caradures i morts de fam que s´havien infiltrat en el valencianisme per a des de alli pegar el bot al PP i colocarse.

Son molt els qui traicionant al poble valencià, al valencianisme, s´han venut al PP per tal de parar el pot, de menjar en el pesebre. Gent que s´ha venut al PP en l´AVL, en el CVC, en les Corts, en el Senat, en el Congrés de Diputats, en TVV, en la Diputació, en els Ajuntaments,…a canvi de un bon sou.

Ells s´han colocat, cobren generosamente cada fi de mes i han deixat al valencianisme en la cuneta, l´han abandonat. S´han juntat en la gentola esta del cas Gurtel, en la gentola que està traguent tot el suc a la taronja, tota la llet a la mamelleta i com no tenen prou fins els paguem el seguro del coche i el seguro d´autonoms.

On estaven els diputats del PP en el Debat de la Nació que no han obert la boca, que no han reivindicat res per a Valéncia? On estaven els ex del valencianisme, que traicionaren en el seu dia el valencianisme, a la gent que els havía votat, com el célebre Chiquillo que no li cau la cara de passejarse per Valencia ab la chapeta del PP en la solapa?

Vascs, catalans i gallecs nos han tornat a donar una Llico de voler al seu poble, a la seua chicoteta nació, a la seua tera i a la seua gent. La culpa de lo que passa es de nosatres mateixa els valencians, que no tenim clares les idees, que som conformistes, que nos deixem sempre enganyar.

Nos enganyen en cabalgates, mascletaes, verbenes, castells, carnavals, balls de disfrassos, en cachirulos. Nos ensenyen el drap roig i nos torejen per a on volen els manipuladors del PP. Som els valencians gent molla, gent que passa de tot, que convertim tres crits, dos llágrimes i una falla en tota la nostra fe, en tota la nostra valenciania.

I mentritant tingam traidors que se venen i gent complaguda que en un berenar i una mascletà se senta realisada en la seua valenciania, no tenim res a fer, no nos farà cas ningú, no tindrem pes en cap de lloc, meyns davant del govern central, en Madrid, en el Congrés i en el Senat.

Per cert que d´estes coses volia yo parlar en una conferencia a la que m´havien convidat donar en Manises, pero que al final no podré donar, perque els qui m´havien convidat m´han aconsellat que canviara de tema, que no pertocava. No se pot dir que el PP compra, arrenda o anestesia el valencianisme.

Es dir, que ni menjen, ni nos dixen menjar. Ni son valencianistes, ni nos dixen ser valencianistes. El PP, vullgam o no, estàn manant en determinats circuls valencianistas, està imposant les seues ordres, per a que ningú se desmande, per a que la gent no pense en valencià, sino en PP.

Eixa es la nostra trista realitat, el que no està venut, arrendat o comprat, està en el mercat a la espera de que algo d´aixo passe. N´hi ha que menjar, que le digué Artur Ahuir, que cobra o ha cobrat de les dos parts, al pare Climent.

A Valencia i al valencianisme que li donen… pallús.

cites

Subsistix a Espanya no sols la diversitat de lleis sino tambe d’ idiomes. Es parla encara en gallec, en bable, en vasc, en catala, en mallorqui i en Valencià
Pi i Margall

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: