La Conselleria de Cultura i el Teatre Romà de Sagunt

Per Joan Benet Rodriguez i Manzanares

La Conselleria de Cultura, tenint com a consellera en cap a Trinidad Miró, solicita al ´Supremo´ la no eixecució de la sentència de tornar el teatre romà al seu estat natural, les ruïnes que són i que mai no havien de deixar de ser.

Per a sostindre la seua exposició i demanda recorre a argumentar-la en unes badoqueries tals que donen por.

A banda de que el ´Supremo´ haja sentenciat o no fer una cosa en trellat i raó, lo cert és que mai no es devia d´haver fet eixa reconstrucció que manà a pastar fanc una gran senya d´identitat del nostre poble valencià.

¿Qué opinaríem tot lo món si cobriren de rajoles, de taulells o de marbre, la Giralda, la Catedral de Santiago, el Escorial, les Ruïnes del jaciment de Millares, o... les piràmides Giza (Keops, kefren i Micerino), los Moais de l´illa de Pasqua o les ruïnes de la ciutat del Machu Picchu?

Segurament a qui proponguera estes burrades li dirien foll, pero qui feu la burrada de afonar baix marbre al Teatre Romà de Sagunt i a qui manà fer-lo, no s´ho diuen, al contrari, seguixen empenyorats en no tornar arrere la burrada a qualsevol preu.

Puix be, ahí tenim una atra senya d´identitat valenciana, amagada davall el poder polític actual.

cites

Acaba la Biblia molt vera e catholica, treta de una biblia del noble mossen Berenguer Vives de Boil, cavaller, la qual fon trellada de aquella propia que fon arromançada, en lo monestir de Portacoeli, de llengua latina en la nostra valenciana.
Bonifaci Ferrer (1478)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: