El progre, el memo i el rector de l´Universitat

Per Julio Filippi Domínguez

Em fa por esta nova assignatura que volen implantar els socialistes obligatoriament. I em fa temor per dos raons, la primera és, que es veu descaradament que volen adoctrinar moral i politicament als chiquets espanyols. La segona és, que es pot vore una gran coincidència d´idees d’alguns professors que volen impondre esta assignatura, en el món anexioniste e independentiste català.

Si l´assignatura nova vol transmetre valors com el respecte i la tolerància no entenc com s´atrevixen a fer un vídeo de promoció de “Educación para la Ciudadanía”(EPC), en el que les joventuts socialistes denigren i ridiculisen als jovens espanyols que no pensen com ells. ¿Eixos son els valors que volen transmetre? I torno a dir que em fa por, perque eixe vídeo, està fet per les joventuts socialistes, jovens que en un futur poden ser los que nos governen, i si eixa nova assignatura vol transmetre els valors universals de tolerància, han escomençat molt, mal fent un vídeo carregat de falta de respecte a l´adversari, plé de crispació , grosseria, i que invite a l’insult al contrari.

El poder polític socialiste, trau la seua artilleria pesada periodística i l´ex de la SER hui en “cuatro” Iñaki Gabilondo, oferix un especial en la televisió sobre este tema, i els que no estem a favor de que eixa assignatura siga obligatoria, apareixem com si forem gent de l´atre món, gent rara, catòlics anticuats. Ademés no va donar cap opinió séria, ni va aclarar que és, i que és lo que deu contindre esta assignatura. ¿Perque de veritat pensen que EPC influirà en la concienciació de que la societat depén dels seus comportaments, (dels jovens) només en l´aula i en el carrer? I com no, faltava el titiriter de torn, el millonari en coche –chalet- roba – rellonges- de facha, Xavier Sardá, utilisant de nou un canal públic de televisió, per a demanar ¡a chiquets! que no voten a Acebes, per que alguns en el PP, estan en contra d´este adoctrinament. No vullc pensar si algun mestre pot arribar a eixe punt, crec i espere que no, pero lo que s´ha vist, no és gens falaguer. Perque eixe vídeo que han fet les joventuts del PSOE, dividix al país entre ciutadans bons (la socialista) o la progre, i els roïns (els pijos, els del PP) o els memos.

La segona raó d´este temor a EPC, és que la majoria de gent que recolze esta assignatura en el món universitari, no ha dit res de la creixent corrent antimonàrquica que està patint Catalunya i ara el nostre Regne, i si que s´han manifestat a favor d´esta nova assignatura.

Ahí tenim els altercats i els actes de violència gratuïta que ha patit la ciutat de Valéncia per part de gent que està a favor d´esta assignatura, a on un sindicat d´estudiants dels ficticis “païssos catalans” es varen concentrar en els jardins de l´Universitat, demanant “tallar- li el coll al rei”. Lo més penós de tot, és que el rector de l´Universitat, el pancatalaniste Francisco Tomás, va permetre estos actes de violència i no els va condenar. Ademés, la mateixa universitat subvencione a sindicats d´este tipo de dubtosa tolerància democràtica. Atres grups d´estudiants de la mateixa Universitat, es queixen de les facilitats que recibixen estos grups antivalencians per a preparar actes contra la Corona espanyola i contra els valencians en general.

Atre cas, és el dels socialistes del poblet de Pedreguer, que també han recolzat que un grupet anexioniste i defensor de grups terroristes com Terra Lliure o MDT, facen un mural en la figura del Rei Juan Carlos I cap per avall. Lamentable actitut la dels socialistes d´este poblet. Lo que tendríen que fer es defendre la Constitució i les verdaderes senyes d´identitat valencianes, i no fer- se el progre perque si.

I per últim, l´actitud de Chimo Puig alcalde de Morella, que se´n va a Frankfurt en companyia dels nacionalistes catalans, a promocionar la cultura catalana. Puig en esta actitut pase de ser còmpliç, a part activa de la destrucció de la nostra història.

Quan estic acabant d’escriure estes llínees, torno a vore per “you tube”, un vídeo que esta gent ha penjat a este portal i veig a un grupet de jovens chillar ”els catalans no tenim Rei”. I pot ser en alguna cosa tenen raó, els catalans no han tingut Rei sempre, de fet Jaume I, va ser Rei d´Aragó, Valéncia, Mallorca i Comte de Barcelona i d´Urgell. També l´emperador Carlos, quan presidia les Corts allí en Barcelona, no anava ni com emperador ni com a Rei si no com a Comte. Un Comtat que ara vol ser Imperi.

cites

Pero es el caso que Valencia no quiere ser otra cosa que Valencia. Su lengua, la valenciana, difiere lo bastante de la catalana para poder permitirse gramática y vocabulario propios
Salvador de Madariaga

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: