Vet al GAV en la Fira de Sant Vicent Ferrer de Vall d´Uxo

Per GAV

El Grup d’Accio Valencianista enguany no participa en la fira de Sant Vicent Ferrer que es celebra estos dies en la ciutat de Vall d´Uxo, no es per no haver-ho intentat, no.

No nos deixen participar per ser i declarar-nos obertament valencians i valencianistes, portant cultura autenticament valenciana, com ya ferem l´any passat. Nos han dit que som un grup politic, sent totalment fals, som una associacio cultural sense anim lucratiu com fica clarament en nostres estatuts.

Nos han dit que no montem per que l´any passat forem agredits per catalanistes, es veu que la comissio de festes de Sant Vicent Ferrer ha premiat als agressors negant-nos nostra participacio, pagant aixina justs per pecadors.

S´ha parlat en l´alcalde socialiste Josep Tur, -ya que tot aço es un problema politic creat per la mateixa comissio de festes- pero Josep Tur s´ha desentes completament, i es que ell ya te prou en ficar la marfega -mes coneguda per quatribarrada- en el balco de l’ajuntament de quan en quan i en fomentar el catalanisme -en els diners de tots mosatros- dins de nostra ciutat de la Vall, ciutat castellonenca i per supost valenciana, -mai catalana-.

Fins a l´ultim moment hem estat intentant que nos respongueren per escrit per que no participem en la fira com en tot Estat de Dret se fa, pero lo unic que hem rebut a segut silenci o llargues. Intentarem parlar personalment en la comissio de festes de Sant Vicent Ferrer, fent-ho directament en son president Bernardo Esbri, pero est home, declarat socialiste que es, nos va dir lo que nos faltava per sentir, que no podiem ficar la Real Senyera rodejant nostre expositor ni en cap atre puesto, ya que per ad ell “aixo es fer politica”, pero ficar la marfega catalanista es senzillament forrar una taula, -sense paraules-.

Li volem recordar a Bernardo Esbri que la festa que ell presidix es en honor a Sant Vicent Ferrer, tenint este prohome del Regne de Valencia sempre clar que nostra bandera era i es la Real Senyera, representant-la, defenent-la i estant baix sons plecs per alla on anava, algo que Bernardo Esbri no està dispost ad acceptar defenent com fa clarament els postulats d´aquells que nos neguen dia a dia, els catalanistes com ell.

Demanem com a Vallers i Valencians que som, l´immediata dimissio d´este personage anomenat Bernardo Esbri ya que qui no creu en lo que representa no pot estar al seu carrec.

cites

No es el catala una llengua romanica que sempre haja estat entre les llengües en personalitat propia: tot lo contrari, era considerat com una varietat dialectal de la llengua provençal, i nomes des de fa relativament poc, ha mereixcut la categoria de llengua neollatina independent
A. Badia Margarit

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: