Trobades d´Escoles en Valencià ¿Segur?

Per Xavi Raga

Enguany es conmemora que fa 25 anys començaren les Trobades d´Escoles en ´Valencià´, organisades per l´entitat ´Escola Valenciana´, per a qui no conega a esta gent d´Escola Valenciana, diré que són els que tenen subvencions del Govern de Catalunya, els que han denunciat a Alfonso Rus, els que porten a Camps cap avall en les seues manifestacions i els que volen impondre un model educatiu com el de Catalunya o Galicia, que diferèncie als alumnes en funció de que coneguen o no la llengua pròpia de la comunitat autònoma.

Pero, deixant a un costat la política que fan, és necessari parlar de lo que són estes Trobades. S´organisen desde les escoles, en la colaboració d´Escola Valenciana i de l´ajuntament del poble on es vaja a realisar.
El primer pas és la financiació, fan creure que les Trobades no tenen cap subvenció i inciten als alumnes a comprar loteria per a la Trobada. Una vegada preparada la Trobada, replegats tots els diners (els de Catalunya, els dels ajuntaments valencians i els dels alumnes), en cada comarca del Regne de Valéncia es produix una ´Trobada´ en la que diuen defendre el valencià o com més els agrada dir ad ells ´la nostra llengua´, fins ací tot normal, pero lo ben cert és que quan u assistix a estos actes pot comprovar que el valencià eixe que tant diuen defendre, en realitat és el de Canal 9, eixa barreja entre català, valencià i mallorquí que mos impon l´AVL que ha creat el PP. I no acaba en açò... banderes quatribarrades, música de Raimon, d´Al Tall, paraetes de llibres de Joan Fuster i l´Associació d´Editors del ´país valencià´...

Tot per a fer creure als chiquets i als jòvens que defendre el valencià és ser catalaniste. Tot per a adoctrinar des de ben menuts en el catalanisme. Una llàstima, que els pares duguen als seus fills ad estos llocs, uns pares més preocupats de que els seus fills aproben a final de curs, que de lo que els ensenyen.

I si algun pare o mare té una miqueta d´amor a la seua terra, els convide a que visiten el video de YouTube que se diu ´Trobades no. Valencià si´. I jugent vostes mateixos.

¡Valencians, desperteu!

http://servicios.lasprovincias.es/tu-noticia/tu_noticia_ver/Trobades-dEscoles-Valencia-Segur/33098/1.htm

cites

Cómo no va a ser el valenciano un idioma si fue la lengua de un Reino
Lluis Fullana i Mira

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: