Trobades d┤Escoles en ValenciÓ ┐Segur?

Per Xavi Raga

Enguany es conmemora que fa 25 anys comenšaren les Trobades d┤Escoles en ┤ValenciÓ┤, organisades per l┤entitat ┤Escola Valenciana┤, per a qui no conega a esta gent d┤Escola Valenciana, dirÚ que sˇn els que tenen subvencions del Govern de Catalunya, els que han denunciat a Alfonso Rus, els que porten a Camps cap avall en les seues manifestacions i els que volen impondre un model educatiu com el de Catalunya o Galicia, que diferŔncie als alumnes en funciˇ de que coneguen o no la llengua pr˛pia de la comunitat aut˛noma.

Pero, deixant a un costat la polÝtica que fan, Ús necessari parlar de lo que sˇn estes Trobades. S┤organisen desde les escoles, en la colaboraciˇ d┤Escola Valenciana i de l┤ajuntament del poble on es vaja a realisar.
El primer pas Ús la financiaciˇ, fan creure que les Trobades no tenen cap subvenciˇ i inciten als alumnes a comprar loteria per a la Trobada. Una vegada preparada la Trobada, replegats tots els diners (els de Catalunya, els dels ajuntaments valencians i els dels alumnes), en cada comarca del Regne de ValÚncia es produix una ┤Trobada┤ en la que diuen defendre el valenciÓ o com mÚs els agrada dir ad ells ┤la nostra llengua┤, fins acÝ tot normal, pero lo ben cert Ús que quan u assistix a estos actes pot comprovar que el valenciÓ eixe que tant diuen defendre, en realitat Ús el de Canal 9, eixa barreja entre catalÓ, valenciÓ i mallorquÝ que mos impon l┤AVL que ha creat el PP. I no acaba en aš˛... banderes quatribarrades, m˙sica de Raimon, d┤Al Tall, paraetes de llibres de Joan Fuster i l┤Associaciˇ d┤Editors del ┤paÝs valenciÓ┤...

Tot per a fer creure als chiquets i als j˛vens que defendre el valenciÓ Ús ser catalaniste. Tot per a adoctrinar des de ben menuts en el catalanisme. Una llÓstima, que els pares duguen als seus fills ad estos llocs, uns pares mÚs preocupats de que els seus fills aproben a final de curs, que de lo que els ensenyen.

I si algun pare o mare tÚ una miqueta d┤amor a la seua terra, els convide a que visiten el video de YouTube que se diu ┤Trobades no. ValenciÓ si┤. I jugent vostes mateixos.

íValencians, desperteu!

http://servicios.lasprovincias.es/tu-noticia/tu_noticia_ver/Trobades-dEscoles-Valencia-Segur/33098/1.htm

cites

L┤individualitat de la llengua valenciana dins de la familia de les llengŘes occitanes, cap que tinga una mija cultura, la pot posar en dupte.
Manuel de Montoliu

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d┤Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: