Agressió catalanista a Lo Rat Penat

Per Lo Rat Penat

Esteve denuncia els atacs que està patint la societat valencianista. La sèu de Lo Rat Penat ha patit una nova agressió del pancatalanisme més radical, havent aparegut la seua frontera plena de pintades ofensives i en l’agravant d’estar embrutant un edifici protegit del centre històric de Valéncia.

Pintades com “Blavers de merda” han embrutat els murs de la sèu de l’institució i el President de Lo Rat Penat, Enric Esteve, ha expressat la seua indignació davant d’este nou atac a la històrica societat valencianista: “...la burrera i el dogmatisme d’esta gentola no els fa vore que en les seues accions estant agredint el patrimoni cultural dels valencians, perque en eixos murs que han embrutat està l’orige de la Valéncia cristiana de Jaume I, ya que eixos murs formaven part del conjunt hospitalari dels cavallers de Sant Joan de l’Hospital.”

Igualment Esteve ha declarat que “... és paradòxic que el pancatalanisme i els grups radicals que l’envolten, disfrassats d’un fals progressisme en el que intenten enganyar a la joventut, són els que volen ensenyar-nos a parlar a la força als valencians en la “seva” llengua catalana, sent per tant en les seues accions i actituts els hereus dels botiflers que fa trescents anys acabaren en les llibertats forals del nostre Regne de Valéncia, i els responsables hui en dia del conflicte llingüistic que estem patint els valencians”.

http://www.loratpenat.org/index.php?option=com_content&task=view&id=108&Itemid=172

cites

El Valencià te la seua mida i el seu sabor. La concissio del Valencià es veu quan es compara, text ab text, en atre idioma
Azorín

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: