Coalicio Valenciana s´opon al derriu del mur que rodeja el Jardi de Monforte

Per Coalicio Valenciana

Coalicio Valenciana considera un erro historic el voler desfer-se de l´unic vestigi que mos queda als valencians del desaparegut Palau de Ripalda. Maxim si tenim en conte que este mur de mamposteria de mes de dos metros d´altura es precisament un dels elements caracteristics d´este tipo de jardins decimononics, que en la seua privacitat volien recrear l´idea persa del parais terrenal. Monforte va ser des de la seua cracio lo que se coneix com un Hortus Conclusus (jardí rodejat de murs). Una volta mes l´esnobisme i la falta de previsio del equip de Rita Barbera pot deixar-mos als valencians sense un referent historic de primer orde.

En este sentit el Vicepresident de Coalicio Valenciana, Manuel Latorre ha manifestat la seua indignacio davant del caprig de Barbera i Grisolia de convertir un jardí del segle XIX en un atre del segle XXI que res tindria que vore en la seua concepcio i funcio historica. Caprig que mos costara als valencians, com a minim, uns 90.000 euros. Cost que se voria agravat per la dificultat que tindria una hipotetica reposicio del mur, cas de que les diferents denuncies presentades contra esta decisio per atentar contra un be declarat d´interes cultural prosperaren, com ya s´ha vist en el cas el Teatre Roma de Sagunt. Latorre considera que en estos moments l´Ajuntament de Valéncia deuria tindre atres prioritats culturals, com per eixemple la de salvar la Alqueria del Moro (segle XIV), o l´edifici de La Roqueta (segle XIII).

cites

Y más ha concedido Dios a Valencia una lengua polida, dulce y muy linda, que con brevedad moderada exprime los secretos y profundos conceptos del alma, y despierta el ingenio a vivos primores, donde le resulta un muy esclarecido lustre.” “Esta lengua formaron de lo mejor que había en la lemosina y por lo que les faltaba recurrieron a las tres lenguas más excelentes de todas las del mundo según antes hemos probado. De la hebrea tomaron... De la griega... De la latina tomaron todos los otros vocablos para hacer que la lengua fuese muy copiosa y tuviese propio nombre a cada cosa por rara que fuese.
Rafael Martin de Viciana

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: