Atac dels caps rapats catalanistes a la caseta del GAV

Per Damián Lucas i Romero

En la vesprà del dissabte 22 d´abril, uns 20 ´red skins´ atacaren la caseta del GAV (Grup d´Accio Valencianista) de la fira de Sant Vicent en la Vall d´Uxo, La Plana Baixa (Castello).

Van rodejar la caseta i van escomensar a agarrar adhesius i els vam dir que aixo se pagava i llavors va ser quan trencaren els adhesius, a insultar-nos en crits de “feixistes, nazis, blaveros, antidemocrates, etc...”. Els vaig dir que no mos feren res, que sabia qui eren, ya que a u d´ells el coneixia de vista i sabia qui era (Jose David Bueso Martí). Pero tot i aixo, van seguir en els insults i les amenaces i mos van escomençar a tirar els llibres i tot lo que pillaven per davant, taules incloses i van arribar a haver forsejades.

La gent mirava atonita aquella salvajà i alguns d´ells eren frenats per les seues dones per a que no se ficaren en la disputa, ya que estaven molt calens en vore eixa injusticia.

Els indeseables ´red skins-sharperos´ (com neonazis pero d´extrema esquerra) i algun “guarrillo” se n´anaren, no sense rebre contestacio verbal per la seua conducta, cosa que no s´esperaven i per la que pot ser decidiren anar-se´n. La policia local va apareixer de seguida i u dels nostres membres va localisar als ´red skins´ en uns carrers molt propencs. De seguida va vindre a informar i es va escomensar la persecusio pels carrerons. Dos policies locals i dos dels nostres arrancarem a correr darrere d´ells, els quals anaven separant-se pels cantons i lo mateix vam fer mosatros: un policia en cada u de mosatros.

Al final vam agarrar a dos, u dells (el reconegut per mi), al vores entre l´espasa i la paret practicament es va callar, pero l´atre va dir que ell no va fer res i que anava a cridar a sa mare per a que parlara en l´advocat. En eixe moment no sabia si riurem a la seua cara o que. Li vaig dir que molt ´gallito´ quan va en grup, pero despres es un "mamá, ven a salvarme...", “hijito de papa” i me diu que ell es fill d´obrer i no de ´blaver´, a lo que li vaig contestar que yo eixe mateix mati havia anat a cremar llenya i ell es va callar. Este segon individu s´anava delatant ell mateix quan despres va seguir despotricant contra mosatros i va quedar en evidencia davant dels mateixos policies.
La Guardia Civil tambe es va personar en el lloc dels fets i mos va prendre declaracio. La denuncia en el quarter de la Guardia Civil els costarà careta, ya que com a minim la multa sera coenteta, sobretot per a u d´ells que sabem que té antecedents penals.

Vam rebre el recolzament dels testics dels fets i dels que van vore les destroces posteriorment. La veritat es que si mos hagueren fet alguna cosa, mes d´u dels que circulava pel carrer en eixe moment mos haguera defes.

Al dia següent varem anar a la fira en la cara ben alta, "Mosatros dignes de ser valencians". Els que van de democrates, antifacistes i libertaris resulten ser ni mes ni manco que uns estalinistes.

Damiàn, es membre del GAV i de la Cardona Vives.

cites

Nadie podrá asegurar que el valenciano y el mallorquín sean dialectos del catalán en el verdadero sentido de la palabra. Los tres se han desarrollado con absoluta simultaneidad de tiempo y divergencias léxicas, sin influirse mutuamente
Carreras i Candi

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: