A l’alcaldesa

Per Maria Jesús Coves

El dia 8 hem tingut ¡per fi! l’alegria d’assistir a l’acte de presentació de l’obra completa de Xavier Casp que per encàrrec de la Generalitat han dut a terme Ricard Bellveser en la part de poesia i Vicent Lluís Simó Santonja en la prosa. A l’acte, asèptic i prou gelat, excepte en l’intervenció del senyor Simó, assistiren, entre atres personalitats, l’alcaldesa de Carlet, poble natal de Xavier, i la de Valéncia, ciutat que li va concedir l’honrós títul de fill adoptiu, a més de la família i dels qui nos estimàvem i molt a la persona i a l’escritor.

Fa anys que els valencians venim demanant que tal com es feu en Carlet, també Valéncia li dedique un carrer, iniciativa esta que començà l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana i a la qual es sumaren la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, el Consell Valencià de Cultura, Lo Rat Penat, i moltes atres entitats, sense que fins ara l’èxit nos haja acompanyat. ¿Seria molt demanar a donya Rita Barberà que per fi quede per al futur en la rajoleta d’un carrer el nom d’una de les personalitats lliteràries de major talla que ha donat Valéncia en el segle XX?

Maria Jesús Coves. Valencia

•     Articul publicat en la seccio de “Cartes al Director” del periodic “Las Provincias”, el dia 11.4.2009.

cites

Y más ha concedido Dios a Valencia una lengua polida, dulce y muy linda, que con brevedad moderada exprime los secretos y profundos conceptos del alma, y despierta el ingenio a vivos primores, donde le resulta un muy esclarecido lustre.” “Esta lengua formaron de lo mejor que había en la lemosina y por lo que les faltaba recurrieron a las tres lenguas más excelentes de todas las del mundo según antes hemos probado. De la hebrea tomaron... De la griega... De la latina tomaron todos los otros vocablos para hacer que la lengua fuese muy copiosa y tuviese propio nombre a cada cosa por rara que fuese.
Rafael Martin de Viciana

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: