Comunicat Plataforma Jovenil Valencianista de Monover

Per Plataforma Jovenil Valencianista

Davant les ultimes declaracions realisades per la directora del Museu Arqueologic Nacional, Rubí Sanz, sobre el trasllat de la Dama d´Elig a la seua ciutat de procedencia, la Plataforma Jovenil Valencianista de Monover ha de comunicar: La Plataforma Jovenil Valencianista de Monover (PJV-Monover) considera a la Dama d´Elig, una autentica joya del patrimoni ilicita, i evidentment, del patrimoni nacional valencià; que hauria de permaneixer de manera definitiva a la ciutat a on es va trobar: que no es atra que la bellissima ciutat d´Elig.

Des de la Plataforma Jovenil Valencianista de Monover (PJV-Monover) no entenem la negativa de Rubí Sanz al trasllat de la Dama a Elig, tenint en conte que declarà que la Dama es trobava en un estat de salut favorable per al seu trasllat fora de Madrit. I mes encara si contemplem que en la seua ponencia-conferencia titulada: "La Dama d´Elig i el Museu Arqueologic Nacional", no es va pronunciar en contra de futurs trasllats d´esta joya considerada Patrimoni de l´Humanitat.

La PJV de Monover, exigix una rectificacio per part de la directora del Museu Arqueologic Nacional, que ha ofes (en mes d´una ocasio) la sensibilitat del poble ilicita, i en conseqüencia de tot el poble valencià.

Per tot aixo, des de la Plataforma Jovenil Valencianista de Monover, nos sumem a la concentracio de protesta organisada per la Real Ordre de Cavallers i Dames de la Dama d´Elig i l´Ajuntament d´Elig, que tindra lloc en l´Alcudia d´Elig el proxim dilluns 4 d´agost a les 19:45 hores.

En la Ciutat de Monover, a dilluns 28 de juliol de 2008. Atentament, Plataforma Jovenil Valencianista de Monover.

cites

Los dialectos de la lengua lemosina son la catalana, valenciana y mallorquina. La catalana ha recibido muchos vocablos de la francesa; la valenciana, de la castellana; la mallorquina se llega más a la catalana por ser hija de ella. De todas las tres, la más suave y agraciada es la valenciana y no me lo hace decir la pasión
Gregori Mayans i Ciscar

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: