XXX Aniversari Normes d´El Puig

Per Accio Regne de Valencia

Benvolguts amics, companyers i germans en la lluita per Valencia:

     Continuant en el compromis adquirit des de ARV d’engrandir, promoure i difondre les senyes d’identitat valencianes, nos complau convidar-vos a compartir en nosatres la commemoracio del 30 Aniversari de l’Acte d’Adhesio de totes les entitats i personalitats valencianistes, celebrat el 7 de març de 1981, a la normativa per a la Llengua Valenciana elaborada per la Seccio de Llengua i Lliteratura de l’Academia de Cultura Valenciana (RACV).

De la mateixa manera que en aquell dia, est acte d’aniversari el celebrarém en el Monasteri de Santa Maria d’El Puig, el dumenge 6 de març de 2011. Vos adjuntem el diptic en la programacio, a on es pot comprovar que, a banda de les celebracions centrals en el Monasteri, previament hem programat en La Llar, un cicle de conferencies entorn a l’historia, genesis i situacio actual de les Normes d’El Puig.

     No cal dir l’importancia d’esta commemoracio, no nomes perque es tracta de l’unica normativa valenciana que representa a l’autentic pensar, parlar i escriure de la Llengua Valenciana, sino perque tambe posseix el simbolisme fonamental de l’unitat del valencianisme. Com molt be sabeu, l’acte de 1981 fon la proclamacio de l’adhesio i fidelitat a la normativa redactada i desenrollada en 1979 per la Seccio de Llengua i Lliteratura de la ACV, en el qual la Coordinadora d’Entitats Culturals del Regne de Valencia, presidida pel sempre recordat Paco Nieto, feu entrega a l’Academia de Cultura Valenciana (ara RACV), presidida en aquell moment per Julià San Valero, de l’Acta notarial a on s’arreplegaven totes les firmes d’adhesio d’entitats i personalitats valencianistes. Fon ademes el soport i el reconeiximent, per part de tot el moviment valencianiste, al fet de sentir com a nostra l’unica normativa que respectava l’esperit historic i la tradicio grafica de l’idioma valencià. Per aixo, a partir d’eixe dia, com a simbol i ferramenta d’unio entre els patriotes valencians, passaren a denominar-se Normes d’El Puig, en honor a la poblacio que acolli aquella proclamacio.

     Aixina puix, en llealtat ad eixe jurament i en recòrt ad aquells que es mantingueren fidels ad ell tota sa vida, a sovint a costa de grans sacrificis, te convidem a acompanyar-nos i celebrar en nosatres que 30 anys despres continuem enaltint, proclamant i difonent, no solament les Normes d’El Puig i el vincul valencianiste que representen, sino tambe la nostra sempre amada Llengua Valenciana.

Esperant contar en la teua presencia i adhesio, ben cordialment:

La Comissio Organisadora de ARV.

¡¡VIXCA LA LLENGUA VALENCIANA!! ¡¡VIXQUEN LES NORMES D’EL PUIG!!

En Alfafar, Regne de Valencia, a 10 de febrer de 2011

Videos de l´acte

cites

Los mallorquines hablan una lengua que es tan antigua como el inglés y más pura que el catalán o el provenzal, sus parientes más cercanos.
Robert Graves

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: