´Eines´, Joan Fuster i els nostalgics de la caverna

Per María Teresa Puerto Ferre

Al Sr. Paco Cerdá, eixe infumable `escribidor´ de nostalgies catalaneres en el diari “Levante”, li afloren constantment els efluvis decadents de les seues frustracions nazionalcatalanistes. Se li nota en els seus articuls la rabia incontenida de la seua angoixa per aquell fracassat vaticini del falangista Joan Fuster per a l´incombustible Regne de Valencia: “El País Valencià serà d´esquerres o no serà”.

Afortunadament, ni “d´esquerres ni catalanesc,... ¡ni pastis!”. En excepcions, clar, de la caverna minoritaria-esquerrana que, també ara, pugna per l´afonament de Valencia i la seua transformacio en sucursal “kolonisada” de la derrochona Catalonia: aixína, en la nostra riquea natural, contribuirem a eixugar els seus onerosos deutes....

Al fer el panegiric de l´ultim numero de la revista catalana “EINES” (= “Ferramentes”, en genuïna Llengua Valenciana) Cerdá dona una ressenya de l´atac de “meninfotisme” que li afligix (“Radiografia del “meninfotisme”. LVemv-09.02.2011) al “anestesiat Poble Valencia” qui , despres d´aquella quartermundista experiencia del Felipato Lermista” (1982-1995), va saber reaccionar, a Deu gracies, i va respondre en inteligencia passant-se a l´adversari des del ´95: eixa va ser la descompressio economica que tant va agrair la Comunitat Valenciana...., passant-se al primer món.

I no es que l´adversari PePero haja segut, per a res, lleal al Poble Valencià: inclus mes, ha segut immensament TRAÏDOR, en el assunt linguistic-cultural ya que ha continuat imposant als nostres pobres fills i chavals valencians la indigesta bota del “infame i infecte dialecte barceloni” (=neocatalaní del segle XX): per covardia i per analfabetisme esta dreta PePera ha continuat traicionant al “meninfotiste” Poble Valencià. En aixo -en el meninfotisme-, sí que coincidisc en Cerdá encara que caldra reconeixer, almenys, que la cosa economica del quartermundisme lermista va quedar superada, a Deu gracies.

L´esquerra de la caverna fusteriana, dels Joseph Izquierdo, els Aliaga, les Àurea Ortiz, els Nacho Moreno, les Eva Verdú, els Francesc Martínez, concentrada el dimarts 8 en l´Octubre Centre de Cultura Contemporania (sucursal-IEC de l´arnat Eliseu Climent) i arremolinada-okupa de la nostra molt decadent Universitat-Estudi, torna a les seues lamentacions ploradores. I ens va delectar el dimarts en els seus soflames incendiaries contra el meninfotista Poble Valencià perque els ha resultat rebel i s´ha blindat al proces de catalanisació agenollada que esta esquerra cavernaria seguix i seguix en el seu demencial i fracassat proyecte.

I es que encara no s´han donat conte que no es l´arcaic “llevant feliç” en el seu folklore, el seu conservadurisme, els seus valors tradicionals (família, tradicio, terreta), el seu tribalisme inmovilista, el seu meninfotisme ludic, el seu espirit festivalero, etc... lo que ha cohesionat a este indolent Poble Valencià, al que Nacho Moreno qualifica de “manufacturer de ruïnes”.

Lo que en veritat ha cohesionat a la nostra societat valenciana, en evitacio de les seues ruïnes, es la consciencia clara de que n´hi havia i n´hi ha un feroç enemic comu: eixa esquerra catalanera de la carcundia fusteriana, que nomes la va voler destruir, posant-la tan cavernícola, tan poblerina, tan quartermundista, tan retardada, tan degradada, tan afonada com en els feroços temps del Felipato Lermista, els del “llevant INfeliç”, sense autopistes, ni carreteres, ni infraestructures, ni comunicacions, ni industria, ni Ave, ni aigua, ni transvasaments, ni fires, ni turisme, ni llibertats, ni RES.

Perque per a d´ells, per a eixa “esquerra catalanera de la carcundia fusteriana”, lo bo, lo gran i genial es eixa Catalunya FEUDAL de la “mossegada nazi_onalista”, corrupta, endeutada, derrochona, poblerina i espoliadora que a base de voler imposar-nos el seu infectat “dialecte barceloni” ens ha destruït la nostra materna LLENGUA VALENCIANA i ha posat la nostra joventut valenciana en mans de l´espanyol.

“Meninfotisme” boomerang: de reaccio contra el quartermundista enemic. I la seua caverna.

cites

La llengua te vida propia independent, lliteratura propia i pot formar la seua historia d’evolució morfológica dende que s’emancipa de sa mare. El dialecte no pot tindre vida independent, ni molt menys lliteratura propia; per lo tant, rigause d’aquells que sostenen que el valenciá es un pur dialecte; eixos no han llegit nostres clássics del sigles XIV, XV, XV, i XVII.
Lluis Fullana i Mira (1916)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: