El Grup d´Accio Valencianista homenajara les Normes de El Puig en el 30ª Aniversari de la seua firma

Per Grup d´Accio Valencianista (GAV)

El Grup d´Accio Valencianista va acordar en la seua ultima Junta Directiva homenajar a les NORMES DE EL PUIG en motiu de complir-se els 30 anys de la seua firma per mes de 100 entitats valencianistes i fins a 1.000 particulars, segons consta en acta notarial alçada per En Esteban Moliner Perez notaria de Massamagrell a les 18h del 7 de març de 1981 en la Sala de Senyeres del Real Monasteri de Nostra Senyora de El Puig.

Des d´el GAV volem en este sentit homenage aprofitar l´efemerides per tal de trobar un espai d´encontre i reflexio al voltant d´unes Normes Ortografiques abrumadorament consensuades per tots els valencianistes del moment. Normes que justament gracies a eixe consens continuen hui en dia sent la base ortografic del valencianisme estricte. La nostra revista SOM es un clar eixemple de la bona salut que trenta anys despres fruïxen Les Normes de El Puig com a referent necessari a l´hora de parlar de Llengua Valenciana, inclus per damunt d´ents normatius o baralles ortografiques.

Precisament perque volem resaltar eixe caracter aglutinador de Les Normes de El Puig, deixant a banda qualsevol atra polemica. Hem organisat una taula redona el proxim dijous 10 de Març en la seu central del GAV (C/ Pintor Gisbert, 17 del Cap i Casal) a la que convidarem al maxim numero possible d´aquells historics valencianistes que recolçaren en la seua firma l´acte celebrat el El Monasteri de Sta. Maria de El Puig el 7 de Març de 1981. Acte que com tots els que organisa el GAV será d´entrada lliure i al que des d´aci convidem a assistir a tot aquell que se senta valencianista de cor i vullga coneixer de primera ma un fet fonamental del valencianisme modern.

Ademes de l´acte central, que sera la taula redona del 10 de Març, el GAV realisara atres actes al voltant d´este aniversari. Com el numero especial del SOM de Març, o la ofrena d´una corona de llorer en el monasteri de El Puig en recort de tots els firmants de les Normes que mos han deixat en estos 30 anys de lluita valencianista. Esta ofrena la volem personalisar en la figura d´En Francisco Nieto Edo, el cual com a President de la Cordinadora d´Entitats Culturals del Regne de Valencia demanà l´acta de presencia notarial que donava fe de tant importan acte, produint-se ademes la circustancia de que “Paco Nieto” era membre de la Junta del GAV.

cites

La valenciana, graciosa lengua, con quien sólo la portuguesa puede competir en ser dulce y agradable.
Miguel de Cervantes

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: