Ascensión Figueres i la germana bastarda

Per María Teresa Puerto Ferre

Durant el passat 26 Congres Internacional de Filologia Romanica vaig poder comprovar dos coses interessants :

1. Que les illes barataries del neocatalaní imperialista estan en decadencia entre la Romanística Internacional .

2. Que l´AVL és una entitat invalidada, decrèpita i nulament valorada per eixa Romanística Internacional : no pinta res.

Pareix que en Europa ya s´estan donant compte que l´omnipotent monetarisme lingüístic invertit en la difusio internacional del neocatalaní (infame i infecte dialecte barceloni) i la seua enfollida obsessió per destruir la nostra historica LLENGUA VALENCIANA, es un FIASCO que ya no medrara en la revolucionaria Era d´Internet.

Internet li ha furtat al nazicatalanisme el seu “monopoli de la informació” (els seus editors ya no tenen l´exclusiu monopoli de difusio de les mentires en que han infectat el mon des de fa mes de dos sigles). Gracies a la nova tecnologia els nostres chavals disposen de fonts d´informacio que els ajuden a coneixer la veritat i a desmantellar el COLOSSAL FIASCO que es el NEOCATALaNÍ fabrí, eixa germana menor BASTARDA i ENVEJOSA que li vol arrebatar a la LLENGUA VALENCIANA l´indiscutible podium de la seua PRIMOGENITURA com a llengua romanica literaria.

Pero , per a vergonya i desgracia dels valencians, ací comptem en institucions (AVL) inventades per a autodestruir-nos , i regentades per personagets politiqueros d´escassa cultura filologica, i de plegada obediencia als que volen destruir-nos.

Em venen a la memoria aquelles paraules del nostre gran poeta valencia Xavier Casp quan, despres de la seua dimissio com a academic desencantat i fart de l´AVL va dir:" Ascensió Figueres no te personalitat,.. es molt jove i no coneix les coses . Es castellonista. No li toques les ("bases") del 32 perque son de Castello. I, clar, diu que (el valencia) es un dialecte del català. ....Li costa cridar-se valenciana" (DdV 11/08/03) Vaja fichage per a una traïció!! i que cumul d´heregies lingüistiques!!

I seguix en les seues heregies: el dumenge passat 17 d´octubre, en Morella, durant la clausura d´un curs de “didactica del català com a llengua estrangera” organisat per la traïdora AVL, que ella regenta, “va recolçar la unitat del catalaní i del valencia” i va reconeixer “una llengua que compartim i enriquim en la seua diversitat"..... “Cal senyalar que l´Academia Valenciana de la Llengua ya ha mostrat el seu suport a la unio del catala i el valencia, com una llengua, en els seus estatuts. No obstant aixo, les declaracions que va donar ahir Figueres sorprenen en la mesura que mai abans s´havia expressat esta idea tan obertament.” (sic-LVemv. 18.10.2010).

Sense Personalitat , sense bagage Cultural, sense rodage científic,.. qué podem esperar d´este PePerisme pla i destructiu ? En quina categoria intelectual fa front la Sra Figueres a eixa pleiade de profesorets-LRU que inunden la nostra vella universitat, vicaris del privadíssim IEC (Institut d´esudis Catalans), que varen ser portadors del timo-dogma fabrí, i ara se´ns han colat en l´AVL en la proporcio desmesurada de 16 "okupes" dels 21 membres? En quina experiencia investigadora compta respecte a la Romanística Internacional esta presidenta que diu burrades d´eixe calibre ?

Per l´aparencia,... CAP. Pels barbarismes que confessa probablement va eixir d´una “universitat catalenciana” en les orelles fabrines posades i d´ahí no despega....

Investigació de lo nostre?. CAP. Les heregies que diu, son la prova de “don algodón” . Si tinguera idea de Lingüística/Romanística Moderna, un atre gall cantaria..... I no estaria per la imposicio FASCISTOIDE d´eixe “infame i infecte dialecte Barceloní”, germana DECADENT i BASTARDA de la que sempre va ser una GRAN LLENGUA HISTORICA: la LLENGUA VALENCIANA.

Pero ahí no arriba.

cites

Hay unanimidad en los autores valencianos de los siglos XIV, XV y XVI en llamar valenciana a su lengua
Simó Santonja

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: