Nacionalisme 1 – No nacionalisme 0

Per Joan Benet Rodriguez i Manzanares

     En este símil futbolístic que tots entendrem, podríem resumir la jugada PNV-Zapatero, de cara a aprovar els nous Presuposts Generals d´Espanya. Pero ara no vullc clavar-me en el fet de que Zapatero haja comprat els vots del PNV en una transferència de competències cap al País Vasc i un bon grapat de millons d´euros, o no, aixina com tampoc em vaig a clavar en que Zapatero haja pactat en el PNV i no en el PSE-EE liderat per Patxi López que està ara mateixa al cap del Govern Vasc. I promet que tampoc em vaig a clavar en les irregularitats en les que ha caigut Zapatero en esta negociació i en unes atres anteriors ad estes i en tots els sentits i aspectes.

     A soles vaig a clavar-me, ficar de manifest i fer força en el fet de que, com podem comprovar i hem pogut comprovar en moltíssimes ocasions a lo llarc de l´història de la democràcia actual espanyola, a soles les comunitats espanyoles que han tingut i tenen un partit Nacionaliste, Regionaliste, Foraliste o com vullgam nomenar-los, han conseguit guanys importants en els últims temps, i les dos comunitats que principalment han tingut un partit estable que ha agranat cap a casa des de sempre i en tots els sentits, han segut Catalunya i el País Vasc. ¡Aixina les ha anat de be i les seguix anat! Puix tradicionalment s´han endut els diners de totes les maneres possibles, han tingut infraestructures com per a ser l´enveja de la resta d´Espanya mentres unes atres comunitats no han tingut cap, o casi, tenen més competències transferides que la mija de les demés comunitats, a banda de que Catalunya es queda en la bojaca el IVA de les empreses que tenen la direcció fiscal en Catalunya i alguna coseta més que compondria una llista tan llarga que requeriria una dotzena de fulls a soles per a relatar-les.

     Després tenim una llista a la baixa en la que es relacionarien les demés comunitats espanyoles, i dins d´eixa llista evidentment, estaria la Comunitat Valenciana.

     Valéncia des de que pergué l´oportunitat d´agarrar bona força en el Govern Valencià en unes bones Conselleries ya fa un bon grapat d´anys, ha estat manada pels partits generalistes com el PP o el PSOE que han tingut un interés pels interessos de Valéncia també molt generals, ni de llunt tan particular i en tant d´ímpetu com ho fan els partits ´de la terra´, els partits que realment van a defendre lo nostre a capa i espasa com ho estan fent en unes atres comunitats.

     Com hem pogut comprovar per activa i per passiva, mentrimentres Valéncia no tinga un partit fort, naixcut en la terra i que defenga la nostra terra i els nostres interessos per damunt de tot, no jugarà en primera divisió. Nos fa falta un partit que agrane per a casa i estiga al costat dels valencians en tots els aspectes i en tots els sentits, i eixe partit ya està entre mosatros, li diuen Coalició Valenciana. ¡Dona-li una oportunitat!

cites

Nadie podrá asegurar que el valenciano y el mallorquín sean dialectos del catalán en el verdadero sentido de la palabra. Los tres se han desarrollado con absoluta simultaneidad de tiempo y divergencias léxicas, sin influirse mutuamente
Carreras i Candi

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: