A l´opinio publica. Declaracio pel respecte dels representants politics a l´identitat valenciana

Per Accio Regne de Valencia

La proximitat de les eleccions autonomiques propicia l´excusa perfecta als representants politics per a “enrecordar-se” de realitats oblidades, pero estrategicament interessants des del punt de vista electoraliste. Es aço precisament lo que ha generat l´aparicio en els mijos de comunicacio, de comentaris i articuls provinents de representants politics, en l´objectiu d´instrumentalisar hipocritament l´identitat valenciana i en concret la “defensa de la cultura valenciana”.

Des d´Accio Cultural Social i Economica del Regne de Valencia (ARV) entenem la IDENTITAT VALENCIANA com el compendi d´interessos valencians que determinen el progres i el futur de la societat valenciana. Engrandir i respectar estes realitats socials, deportives, ecologiques, culturals, economiques, etc..., per part dels representants politics, es clau per a definir el pervindre i l´alvanç del Regne de Valencia.

Esta instrumentalisacio politica, a la qual fem mencio, es manifesta especialment estos dies en lo referent als aspectes cultural i economic. Davant d´esta informacio, en cap cas novetat, de l´ultima subvencio de la Generalitat catalana rebuda per l´entitat Accio Cultural del P.V. (ACPV), representants politics, en este cas del PP, han aprofitat per a criticar este fet (per cert, subvencions reiterades com a minim en els ultims 30 anys) i calificar-lo com a “una vergonya que es dedique mig millo d´euros, per a destruir a la cultura valenciana i mantindre un entramat d´amiguisme empresarial”, paraules de la coordinadora del PP valencià, Isabel Bonig. En el mateix sentit, el Secretari general del mateix partit, Antonio Clemente, califica al president de ACPV com a “caçasubvencions del catalanisme”.

Es per aixo que, des de ARV EXIGIM als representants politics, i en este cas concret al PP valencià que governa en majoria absoluta des de fa mes de 10 anys, que abandone la DEMAGOGIA i l´HIPOCRESIA utilisant la cultura i la llengua valencianes com a ferramentes unicament i exclusivament electoralistes, evidenciant aixina, la seua falta mes absoluta de RESPECTE a l´identitat valenciana.

En este sentit, des de ARV, hem de recordar als ciutadans valencians lo següent:

1. Que des dels anys 80, quan governava el PSOE sent president Joan Lerma, continuant en l´arribada al poder del PP en l´etapa del Sr. Eduardo Zaplana, fins a l´actualitat en el Sr. Francesc Camps, les entitats antivalencianes i pancatalanistes que no reconeixen la llengua valenciana i promocionen el catala, com ACPV, Escola Valenciana, editorials com Bromera, Tabarca, Castellnou, Edicions 62, etc..., han fet i continuen fent “caixa” per conte dels presuposts d´institucions publiques valencianes, i mes en concret per les ajudes de la Generalitat Valenciana. Concretament ACPV, per mig de la seua llibreria 3 i 4, es la que està fent un sucos negoci des de l´establiment de l´assignatura de “valencià” (eufemisme d´una normativa catalanisada) venent llibres de text i llectura RECOMANATS i EXIGITS per la mateixa Conselleria d´Educacio i que han d´adquirir els pares i jovens valencians, a l´igual que junt a la Conselleria de Cultura, encarrega a editorials pancatalanistes com Bromera, la publicacio de diversos diccionaris que agredixen directament a la cultura i molt especialment a l´idioma valencià.

2. En este mateix sentit, la politica llingüistica des de l´epoca de Joan Lerma, seguint per l´etapa d´Eduardo Zaplana qui incompli la promesa, que feu en la campanya electoral de les autonomiques de 1995, de llevar el catala de l´ensenyança, fins a l´actual periodo de Francesc Camps, no s´ha modificat, ha segut sempre una politica antivalenciana i al servici dels interessos empresarials, socials i culturals del pancatalanisme mes radical. El servilisme i agenollament politic dels distints governs del PSOE i del PP ha dut a la substitucio i desaparicio de la normativa genuïna valenciana, representada per les Normes d´El Puig, reemplaçant-la per la base normativa dictada des de l´Institut d’Estudis Catalans (IEC). Esta sumissio s´ha evidenciat a tots els nivells i en tots els ambits competencials de la Generalitat Valenciana, com es en especial l´ensenyança, a on varies generacions des de fa vora 30 anys duem patint l´immersio dictatorial pancatalanista, representada en els llibres de text en catala que les distintes conselleries d´educacio han impost als estudiants i pares. Eixe sometiment dels governants valencians s´exten ad atres dominis, com son Canal9 i Radio9, Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, documentacio i publicacions de totes les conselleries, rotulacio de panells i senyals en vies publiques valencianes, etc...

3. El recordatori mes sagnant es sense dubte la creacio i existencia de l´Academia Valenciana de la Llengua (AVL). Est ent fon propost pel Consell Valencià de Cultura, en majoria de membres del PP, posteriorment llegalisat en setembre de 1998, per mig d´un pacte entre el PSOE i el PP, que entrà en funcionament a principis de 1999, i que finalment fon blindat dins de l´Estatut d´Autonomia, com a “l´institucio normativa”, en l´ultima reforma de 2006, impulsada per l´actual president Francesc Camps. Com es pot comprovar en esta cronologia, curiosament la genesis i posterior desenroll de la AVL es perpetrà durant el periodo de govern a on el PP disponia i dispon de majoria absoluta, es dir, que s´ha realisat per expres DESIG i VOLUNTAT del PP. D´igual forma el PP, per tant com a major responsable, en connivencia en el PSOE, nomenaren als actuals membres que “casualment” son en la seua gran majoria, detractors de l´independencia i caracter genui de la llengua valenciana, sent defensors de la teoria acientifica de considerar al “valencià” una simple variant del catala, com refrendaren en el dictamen del 9 de febrer de 2005, a on afirmaven entre atres desproposits que es (transcrivim lliteralment): “…la llengua pròpia i històrica dels valencians, des del punt de vista de la filología, és també la que compartixen les comunitats autonomes de Catalunya i de les illes Balears i el Principat d’Andorra. Així mateix es la llengua històrica i pròpia d’altres territoris de l’antiga Corona d’Aragó (la franja oriental aragonesa, la ciutat sarda de l’Alguer i el departament francés dels Pirineus Orientals). Els diferents parlars de tots estos territoris constituïxen una llengua, és a dir, un mateix sistema lingüístic.”. En conclusio, el PP, insistim, EN MAJORIA ABSOLUTA, creà un ent normatiu, única i exclusivament AL SERVICI DEL PANCATALANISME, convertint a la AVL en una sucursal del IEC.

4. I lo mes greu de tot es que esta institucio, normativisadora i normalisadora del catala, al que eufemisticament denominen “valencià”, està FINANÇADA PELS DINERS DELS VALENCIANS en unes cantitats moltissim mes superiors a les que la Generalitat de Catalunya subvenciona a ACPV i al pancatalanisme en general dins del Regne de Valencia, com hipocritament “denuncia” la Sra. Isabel Bonig, el Sr. Antonio Clemente i en definitiva el PPCV. En concret, la AVL des de la seua creacio ha rebut vora 36 millons d´euros, i exactament enguany, 2010, ne te presupostats 4.340.960 € (senyes obtingudes directament dels presuposts generals de la GV).

Davant l´exposicio d´esta realitat inqüestionable, des de ARV considerem que els representants politics valencians i en particular el PP, tornen a instrumentalisar l´identitat valenciana, i en concret l´idioma valencià, baix uns unics interessos electoralistes en l´objectiu de disfrassar-se de valencianisme, abans de les proximes eleccions. El PP demostra en esta actitut, un despreci directe a l´identitat valenciana, fent un acte fariseu i de falacia politica, eixint hipocritament a “defendre” una cultura i llengua valenciana que han estat agredint, humiliant, prostituint i degradant, davant d´una institucio com la Generalitat de Catalunya, a la que a lo llarc de tots estos anys de govern del PP, se li ha facilitat i s´ha cooperat en ella per a l´introduccio dels seus instruments i mijos, en l´unic objectiu de catalanisar la societat valenciana; paradigme d´aço es la cessio d´un edifici public en Castello per a acollir una seu de l´Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Sent conscients de l´absencia de representants politics que defenguen l´identitat valenciana, des d´Accio Cultural Social i Economica del Regne de Valencia (ARV) convidem a la ciutadania valenciana a treballar i colaborar en la nostra entitat per a poder difondre, promoure i engrandir les senyes genuïnes valencianes.

¡¡¡VIXCA VALENCIA LLIURE!!!

En la Poblacio d´Alfafar, Nacio Valenciana, a 5 d´agost de 2010.

Noticia referenciada, apareguda en alguns periodics, en "Las Provincias":

 http://www.lasprovincias.es/20100804/mas-actualidad/politica/ppcv-critica-cataluna-dedique-201008041249.html

cites

Los mallorquines hablan una lengua que es tan antigua como el inglés y más pura que el catalán o el provenzal, sus parientes más cercanos.
Robert Graves

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: