Osoro, crucifixes i missal fabrino

Per María Teresa Puerto Ferre

Llig en prensa local que Monsenyor Osoro, arquebisbe de Valencia, intenta “consensuar en els bisbes dels bisbats de Segorbe i Oriola-Alacant la seua intenció de desbloquejar el missal en valencià, un projecte que dorm en un caixo des de fa set anys. La Conferencia Episcopal, presidida pel cardenal Rouco Varela, haura de donar el vistiplau (LP 10.12.09).

I, pareix que, molt mal aconsellat pel domesticat comisariat de l´Acadèmia antiValenciana de la Llengua (AVL), l´arquebisbe Osoro seguira els “politiks” criteris que tan desprestigiat organisme va aprovar en 2002 per a una traduccio acatalanada dels textos liturgics ...

Resulta molt alarmant que la nova CUPULA ECLESIASTICA VALENTINA, eixa que, en el seu dia, va tindre tanta solera en la defensa de la nostra historica Llengua Valenciana (i ho va fer durant sigles i gran corage des dels seus retorets parroquials), no vullga donar-se conte del perillos i antivalencià ENTRISME DESTRUCTIU (leninista i maçó), que està desplegant tot este activisme proAVL.

Pressionen alguns retorets en pro de la imposicio en les nostres iglesies VALENTINES de l´infame i infecte DIALECTE BARCELONÍ, via MISSAL-AVL, d´acreditat pedigrí catalaní.

Una traïdora i antivalenciana AVL dominada per una casta de POLÍTICS estomacs agraïts que, en conte de ser lleals a la nostra CARTA MAGNA per a acometre la defensa de la nostra historica LLENGUA VALENCIANA, es dediquen a promocionar la infame grafia de l´idiolecte fabrino: en les seues “Bases Castellonenques del ´32”, noucentistes, antidemocratiques, obsoletes, antilingüístiques, inutils i fascistes. I, sobretot AN-TI-VA-LEN-CIA-NES. I ara, tambe ... ¿escoltarem liturgia catalanufa en els temples? ¿Resarem els valencians en subdialecte barceloní? ....

El que fora retoret catalaniste Ramón Arnau (q.e.p.d.) del comisariat-AVL va ser qui, fa alguns anys, va retirar dels fons catedralicis valencians la liturgia genuïnament valenciana, elaborada en un Missal Valencia, en els anys ´80 pels tres mossens valencianistes: Alcón Edo, Josep Lluis Alminyana i Vicent Castells.

¿En quin fi se´ls va emportar? En temps de fusellers i copistes.. ¿que va fer el comisariat de l´AVL? ¿un refregidet de valencianisme cuinat a la catalana? Els alquimistes laboratoris pompeufabrinos de l´AVL... ¿varen reciclar la liturgia valenciana al subdialecte barceloní?, ¿claudicarà el Poble València una atra vegada mes?

Senyors dignataris de la Valentina Eclesia, i, en particular, Monsenyor Osoro, se´l podem quasi assegurar: la inflitración “entrista” de l´infectat dialecte barceloní en les iglesies valencianes podria portar el BUIDAMENT TOTAL dels nostres temples per abando de la seua lleal feligresia davant de tamanya traïció al Poble Valencià creient: seríem els primers en OBJECTAR d´eixa iglesia deslleal al poble i servil a la barbarie històrica. Es absolutament intolerable que l´IGLÉSIA CATOLICA VALENTINA arribe a fer-se complice de tamanya iniquitat i puga doblegar-se davant d´una catalanisada AVL, traïdora a la nostra CARTA MAGNA i burladora del Poble Valencià.

El mateix esquerranisme catalanista i maçó que vol exterminar els crucifixos de centres educatius i organismes oficials es qui, també, vol exterminar la nostra historica LLENGUA VALENCIANA i es tan traïdor a l´Iglésia com ho es al Poble Valencià.

Encara que es disfrassen de “retorets consensuadors”.

Articul baixat de la web de Dª Teresa Puerto. http://www.teresafreedom.com/

cites

Acaba la Biblia molt vera e catholica, treta de una biblia del noble mossen Berenguer Vives de Boil, cavaller, la qual fon trellada de aquella propia que fon arromançada, en lo monestir de Portacoeli, de llengua latina en la nostra valenciana.
Bonifaci Ferrer (1478)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: