El progre, el memo i el rector de l´Universitat

Per Julio Filippi Domínguez

Em fa por esta nova assignatura que volen implantar els socialistes obligatoriament. I em fa temor per dos raons, la primera és, que es veu descaradament que volen adoctrinar moral i politicament als chiquets espanyols. La segona és, que es pot vore una gran coincidència d´idees d’alguns professors que volen impondre esta assignatura, en el món anexioniste e independentiste català.

Si l´assignatura nova vol transmetre valors com el respecte i la tolerància no entenc com s´atrevixen a fer un vídeo de promoció de “Educación para la Ciudadanía”(EPC), en el que les joventuts socialistes denigren i ridiculisen als jovens espanyols que no pensen com ells. ¿Eixos son els valors que volen transmetre? I torno a dir que em fa por, perque eixe vídeo, està fet per les joventuts socialistes, jovens que en un futur poden ser los que nos governen, i si eixa nova assignatura vol transmetre els valors universals de tolerància, han escomençat molt, mal fent un vídeo carregat de falta de respecte a l´adversari, plé de crispació , grosseria, i que invite a l’insult al contrari.

El poder polític socialiste, trau la seua artilleria pesada periodística i l´ex de la SER hui en “cuatro” Iñaki Gabilondo, oferix un especial en la televisió sobre este tema, i els que no estem a favor de que eixa assignatura siga obligatoria, apareixem com si forem gent de l´atre món, gent rara, catòlics anticuats. Ademés no va donar cap opinió séria, ni va aclarar que és, i que és lo que deu contindre esta assignatura. ¿Perque de veritat pensen que EPC influirà en la concienciació de que la societat depén dels seus comportaments, (dels jovens) només en l´aula i en el carrer? I com no, faltava el titiriter de torn, el millonari en coche –chalet- roba – rellonges- de facha, Xavier Sardá, utilisant de nou un canal públic de televisió, per a demanar ¡a chiquets! que no voten a Acebes, per que alguns en el PP, estan en contra d´este adoctrinament. No vullc pensar si algun mestre pot arribar a eixe punt, crec i espere que no, pero lo que s´ha vist, no és gens falaguer. Perque eixe vídeo que han fet les joventuts del PSOE, dividix al país entre ciutadans bons (la socialista) o la progre, i els roïns (els pijos, els del PP) o els memos.

La segona raó d´este temor a EPC, és que la majoria de gent que recolze esta assignatura en el món universitari, no ha dit res de la creixent corrent antimonàrquica que està patint Catalunya i ara el nostre Regne, i si que s´han manifestat a favor d´esta nova assignatura.

Ahí tenim els altercats i els actes de violència gratuïta que ha patit la ciutat de Valéncia per part de gent que està a favor d´esta assignatura, a on un sindicat d´estudiants dels ficticis “païssos catalans” es varen concentrar en els jardins de l´Universitat, demanant “tallar- li el coll al rei”. Lo més penós de tot, és que el rector de l´Universitat, el pancatalaniste Francisco Tomás, va permetre estos actes de violència i no els va condenar. Ademés, la mateixa universitat subvencione a sindicats d´este tipo de dubtosa tolerància democràtica. Atres grups d´estudiants de la mateixa Universitat, es queixen de les facilitats que recibixen estos grups antivalencians per a preparar actes contra la Corona espanyola i contra els valencians en general.

Atre cas, és el dels socialistes del poblet de Pedreguer, que també han recolzat que un grupet anexioniste i defensor de grups terroristes com Terra Lliure o MDT, facen un mural en la figura del Rei Juan Carlos I cap per avall. Lamentable actitut la dels socialistes d´este poblet. Lo que tendríen que fer es defendre la Constitució i les verdaderes senyes d´identitat valencianes, i no fer- se el progre perque si.

I per últim, l´actitud de Chimo Puig alcalde de Morella, que se´n va a Frankfurt en companyia dels nacionalistes catalans, a promocionar la cultura catalana. Puig en esta actitut pase de ser còmpliç, a part activa de la destrucció de la nostra història.

Quan estic acabant d’escriure estes llínees, torno a vore per “you tube”, un vídeo que esta gent ha penjat a este portal i veig a un grupet de jovens chillar ”els catalans no tenim Rei”. I pot ser en alguna cosa tenen raó, els catalans no han tingut Rei sempre, de fet Jaume I, va ser Rei d´Aragó, Valéncia, Mallorca i Comte de Barcelona i d´Urgell. També l´emperador Carlos, quan presidia les Corts allí en Barcelona, no anava ni com emperador ni com a Rei si no com a Comte. Un Comtat que ara vol ser Imperi.

cites

La llengua te vida propia independent, lliteratura propia i pot formar la seua historia d’evolució morfológica dende que s’emancipa de sa mare. El dialecte no pot tindre vida independent, ni molt menys lliteratura propia; per lo tant, rigause d’aquells que sostenen que el valenciá es un pur dialecte; eixos no han llegit nostres clássics del sigles XIV, XV, XV, i XVII.
Lluis Fullana i Mira (1916)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: