Hospital provincial de Castello

Per Julio Filippi Domínguez

Hospital Provincial de Castelló, un divendres del mes de Juliol, esta vegada la eixida nos porta a este hospital a on la part antiga ha estat recentment remodelada. Pero esta volta no he eixit per motius laborals, si no per motius personals i familiars. Arribem pronte a la planta, i només assentar-nos, aplegue la prensa que l´hospital distribuix gratuïtament per a la seua llectura en el recinte hospitalari. Quina és la meua sorpresa, al vore que el periòdic que la Generalitat (abans valenciana) que ens done als valencians que anem a un hospital públic, per llegir-lo és un periódic català, i en edició catalana, exactament” La Vanguardia”.

Que el PP porte molts anys fent i permitint catalanisme, és un fet que no se li escape a ningú, poden disfrassar i maquillar el seu valencianisme davant unes eleccions, pero una volta han passat les eleccions, tot torna a ser com abans.

Pot ser que al Consell Valencià de Cultura (catalana) li pareix de maravella que els valencians que visitem un hospital públic valencià ens informem per eixemple de estes notícies; “El Estatut agita de nuevo el Tablero español” o “ CIU propone extender el consenso de la agencia tributaria al aeropuerto”. Com en el PP son tan valencians, volen també que sapigam que “ Las juventudes de ERC quieren que Puigcercós concrete el guión del embate a España” o “ Barcelona y desarrollo sostenible”, també “ Dexeus estrena mañana un hospital en Les Corts que cuadruplica su espacio actual” i en el PP pensen que esta notícia, es de vital importància per als valencians, “ La velocidad media en los accesos a Barcelona es de tan sólo 93 Km hora”, i “el alcalde de Barcelona quiere que la etapa que inicia Barcelona esté marcada por la acción” “ El puerto de Tarragona tira la toalla y reclama más interés para atraer cruceros”. Encara hi han més notícies interessants per als valencians: “ El Barça quiere más plazas de aparcamiento junto al Camp Nou”, “ El casteller lesionado de la Joves de Valls no sufrirá una parálisis total”, “ Llega al puerto de Barcelona la flota de la Tall Ships Mediterránea 2007” “ Barcelona apuesto por liderar la ciencia del sur de Europa” “ Nuevas caras de los museos barceloneses” “ Ucho, Auténtica cocina japonesa en Barcelona”” El cor de la ciutat se despide hasta septiembre para regresar a Sant Andreu” “ Catalunya Ràdio busca en la música conectar más en verano”” Acampada jove de ERC” El puerto de Tarragona proyecta un nuevo dique exterior de 200 hectáreas”” Galindo empresa familiar con sede en Molins de Rei, apuesta por el diseño”, CIU, ERC, E ICV piden explicaciones a Molina “. “El Barça de Henry empezará la liga en Santander”

Mire unes cuantes vegades el periòdic, i només trobo dos notícies del Regne de Valéncia; la primera en la pàgina 20 en la secció de “Breves”, “Gotzne Mora jura su cargo en Valéncia”, per lo manco és una bona notícia, i l´atra en la pàgina 33” golpe a la infertilidad”, el IVI presenta los primeros bebés de Europa gestados con ovocitos vitrificados” i s´acabat tota l´informació valenciana.

¿Pensen els Srs del PP que als valencians ens interesen estes notícies? Segurament les del deport i les de economia sí, pero les atres informacions no tant o no res ¿ no seria lo normal que els valencians rebríem les notícies del nostre Regne? Tan difícil és distribuir un periòdic, me done igual el signe polític que tinga, ya siga “El Mundo”, “El País” “La Razón” pero en edició “ Comunitat Valenciana” i aixina els valencians ens podriem informar de lo que passe al Camp de Morvedre, en Elig, en Benicarló, en Beniarrés, en Ontinyent, Chirivella i en tot el territori valencià, en noticies que de veritat nos puguen interessar.

És una llàstima, que els valencians, per tindre eixe caràcter que tenim, de “bona gent” ho aguantem tot, i aixina nos van les coses, que si et trobes dolent i acudixes a un hospital valencià, els meges faran tot lo possible per curar-te, i estos del PP¿CV? en eixa política catalanista fan tot lo possible per a que agarres mala llet.

cites

Nadie podrá asegurar que el valenciano y el mallorquín sean dialectos del catalán en el verdadero sentido de la palabra. Los tres se han desarrollado con absoluta simultaneidad de tiempo y divergencias léxicas, sin influirse mutuamente
Carreras i Candi

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: